eur:
395.07
usd:
371.79
bux:
66249.41
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: pixabay

Vigyázat, egy kis nyugalom után éles fordulat jön az időjárásban

Érdemes kiélvezni a hét utolsó napját.

Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, reggel már élénk szél is csak elvétve lehet. Vasárnap napközben a szombatihoz képest lényegesen több napsütésre és kevesebb felhőre számíthatunk. Általában fátyolfelhők lesznek felettünk, helyenként azonban gomolyfelhők is előfordulhatnak.

Az országtól nyugatra egy melegfront halad át, melynek felhőzete belóghat a Dunántúl északnyugati részei fölé, így ott késő délutántól, estétől ismét megvastagodhat a felhőzet, gyenge eső is kialakulhat, másutt nem lesz jellemző a csapadék.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. A nyugatias szél a nap haladtával ismét megélénkülhet – hangzik el az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előrejelzésében.

A hőmérsékleti hullámvasutazás a következő napokban is folytatódik: a jövő hét elején ennek felszálló ágában leszünk majd, aztán kedden érkezik egy újabb frontrendszer, aminek hatására szerdára jelentősen lehűlhet a hőmérséklet, és már csapadékra is többfelé számíthatunk.

A hét második felében szárazabbra fordul az időjárásunk, amivel párhuzamosan a hőmérsékleti is fokozatosan emelkedik majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×