eur:
390.65
usd:
364.14
bux:
68411.47
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
felhő időjárás zivatar
Nyitókép: Pixabay

Hideg, szél, hózápor - másodfokú időjárási figyelmeztetések a térképen

Villámokkal, helyenként heves esővel és jéggel érkezett pénteken a hidegfront, elsöpörve a helyenként 18 fokos délutáni meleget. Szombatra narancs- és citromsárga színre váltott a figyelmeztetések miatt az ország térképe.

Az Időkép beszámolója szerint az ország számos pontján villámshow-t lehetett észlelni az átvonuló zivatarokban, illetve jégeső is esett több helyen.

Szombatra már csökken a felhőzet, de felhőátvonulások zavarják a napsütést. A Miskolc-Békéscsaba vonal mentén és attól északkeletre a nap nagyobb részében több felhő lehet, sőt, arrafelé kialakulhatnak nemcsak záporok, hanem hózáporok is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az északnyugati szél sokfelé viharos lesz,

a magasabban fekvő helyeken 90 km/h feletti lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű, de a délnyugati határnál ennél kissé melegebb is lehet.

Vasárnap naposabb, de hidegebb idő várható: a többórás napsütés mellett melegfront közép-, illetve magasszintű felhőzete sodródhat fölénk. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, majd a délnyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalra általában -5 és +1 fok közé hűl le a levegő, de az északi völgyekben -6, -8 fokot is mérhetnek. Délután 6, 11 fok várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×