eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az újonnan átadott sípálya és a kétüléses felvonó az eplényi síarénában 2018. február 9-én. A félmilliárd forintos beruházásból megvalósult új sípálya Magyarország legnagyobb kezdő sípályája, amely egy kilométer hosszú, 50 méter széles, szintkülönbsége pedig 124 méter.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Beindult a nagyüzem a hazai sípályákon

Vasárnaptól Eplény mellett már Visegrádon és Pécsett is lehet síelni.

December közepén egyre több hazai síterepen kezdték meg a sípályák előkészítését. Vasárnaptól Eplény mellett már Visegrádon és Pécsett is lehet síelni.

December elsején nyitott az eplényi sípálya. Rengeteg havat gyártottak, és azóta is frissítik a pályákat, amint lehetőségük volt újra beindítani a hóágyúkat.

A héten a hóágyúzás mellett a természet is besegített, így

10-15 centiméter friss hóval könnyítette meg a hóágyúk dolgát

- írja a Síelők.hu.

Az Eplényi Intersport Síaréna közleménye szerint vasárnaptól már az A7-es pályát is megnyitják - olvasható au Időkép.hu oldalon, ahol rá is pillanthatunk a pályákra.

Évek óta nem voltak ilyen remek hóviszonyok és ennyi síelhető pálya december közepén, nemcsak Eplényben, de sehol az országban. Megnyitott Visegrád és Pécs is.

A visegrádi sípályán az idei szezonban 9 és 16 óra között lehet síelni az 1/A, a fő hóágyús pályán. Vasárnap fél 10 óta várja a síelőket pécsi sípálya is, bár ott nem túl vastag a hótakaró, de az üzemeltetők szerint pécsi viszonylatban síelhetőnek mondható a terület.

Szinte bármikor elkezdheti a szezont a Mátraszentistváni Sípark is, ajol már egy hete hóágyúznak, és kellemes mennyiségű hó hullott az előző napokban.

Bánkúton 14 cm vastagra hízott a hótakaró, a nyitás időpontja még itt sem dőlt el pontosan. Sátoraljaújhelyen is dolgoznak a pályákon, itt inkább a karácsonyi ünnepek környéke jöhet szóba az első síelésre - írja összeállításában az Időkép.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×