eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Évszázadok óta bírja az ágy

Négyszáz éve szolgál szüntelenül egy családot egy ágy Nagy-Britanniában, amivel kivívta a még mindig használatban lévő legöregebb brit ágy címét.

A baldachinos bútormatuzsálem 1608-ban - egy leltár alapján - már a Berkeley család szolgálatában állt, és azóta 15 nemzedék aludt benne. Jelenleg a 81 esztendős John Berkeley és 73 éves felesége, Georgina hajtja álomra fejét az ágyban.

"Hajlott kora ellenére ez a legkényelmesebb ágy az egész kastélyban. Ilyen csodálatosan régi ágyban aludni igazi történelmi élmény" - idézte a feleséget a The Daily Telegraph című brit lap.

A Berkeley család férfiágon ezer évre nyúlik vissza dokumentálhatón, egészen egy szász ősig, aki a normann hódítást megelőzőn az utolsó előtti angolszász királynak, Hitvalló Eduárdnak volt magas rangú embere.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×