eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Így fusson rá a sportolásra

Alaposabb bemelegítésre van szükség akkor, ha valaki most tavasszal kezd el sportolni, így előzhetők meg ugyanis az izomhúzódások. A Testnevelési Egyetem dékánja, Radák Zsolt szerint sportolás előtt érdemes alapos orvosi vizsgálaton is átesni.

Az lenne a természetes, ha egész évben mozognánk, a sportolással nem kellene leállni télen - mondta az InfoRádió kérdésére Radák Zsolt. A Testnevelési Egyetem dékánja hozzátette: amennyiben mégis egy hosszabb téli szünet után most kezdene el valaki ismét mozogni, akkor figyelnie kell a tudatos és intenzív bemelegítésre.

Kulcskérdés a fokozatosság is, valamint fontos tisztában lenni azzal, hogy egészségesek vagyunk-e, hiszen a betegség számos esetben kizáró ok lehet a hobbisport esetében is. Ezért az lenne jó, hogy ha valaki télen inaktív életet élt, akkor a tavaszi sportolást egy orvosi kivizsgálással kezdené.

Az a szerencsés, ha olyan fizikai aktivitást tudunk végezni, amiben örömünk van - mondta a dékán. Ebbe belefér a kocogás, a futás, az úszás, vagy akár a kerti munka, számos olyan dolog van, ami lehetőséget ad arra, hogy a szervezetünket egy kicsit jobban igénybe vegyük, akkor gyakorlatilag bármilyen mozgás jó lehet, amiben örömünk van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×