eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Két gyermektáborból 37-en kerültek kórházba Káptalanfüreden

Rosszullét miatt szerda estig összesen harminchét gyermeket és fiatal felnőttet szállítottak kórházba szerda délután a Balatonalmádihoz tartozó Káptalanfüred két gyermektáborából; állapotuk kielégítő, néhányuknak infúziót kellett bekötni - tájékoztatott a tisztiorvosi szolgálat és a mentőszolgálat. Nem kizárt, hogy emelkedhet a megbetegedések száma.

Bujdosó László főorvos, a balatonfüredi tisztiorvosi szolgálat vezetőhelyettese elmondta, hogy az érintetteknek hasmenésük van, néhányuknak láza is, többen hánytak és ájulás is előfordult.

A főorvos szerint nem kizárt, hogy emelkedhet a betegek száma. A két tábort, amelyekben összesen száz gyermek nyaralt, nem zárták be, a táborlakók orvosi felügyelet alatt vannak.

A főorvos a megbetegedések okáról még nem tudott nyilatkozni, annyit jegyzett meg: nem biztos, hogy ételmérgezésről van szó. Hozzátette: ételmintákat vettek (a betegektől székletmintákat), de csak a laborvizsgálatok után lehet a megbetegedések pontos okát megállapítani.

A tábor konyháját ugyanakkor lezárták, mindenütt fertőtlenítenek, a táborban maradt gyermekek egyelőre hideg élelmet kapnak - mondta Bujdosó László.

Czirner József, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a mentők tizenegy gyermeket a veszprémi, kilencet a székesfehérvári, nyolcat pedig az ajkai kórházba vittek. Állapotuk kielégítő, néhányuknak kiszáradásos tünetek miatt infúziót kellett bekötni - mondta a főorvos.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×