eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Daganat okozta a tini halálát, nem a méhnyakrák elleni oltás

Rosszindulatú daganata volt annak a 14 éves brit lánynak, aki pár órával azután halt meg, hogy iskolájában beadták neki a méhnyakrák megelőzését elősegítő HPV-oltást - derült ki csütörtökön.

A patológus a lány halálával kapcsolatos orvosszakértői vizsgálat kezdetekor megerősítette, hogy Natalie Morton halálát a szívet és a tüdőt megtámadó rosszindulatú daganat okozta - számolt be a brit közegészségügyi szolgálat coventryi vezetője.

A Caron Granger által kiadott közlemény szerint semmi sem utal arra, hogy a rosszulléte előtt nem sokkal beadott HPV-vakcina hozzájárult a halálához, amely bármelyik pillanatban bekövetkezhetett.

Natalie Morton kevéssel az oltás után lett rosszul hétfőn. Kórházba szállították, ahol nem sokkal később meghalt. "Nagyon fog nekünk hiányozni. Kedves volt, vidám, és gyönyörű mosolya volt" - mondta Andrew Bullock, a lány nevelőapja.

Az egészségügyi minisztérium óvatosságból elrendelte annak a vakcinasorozatnak az elkülönítését, amelyből Natalie Morton is kapott, de a tárca álláspontja szerint nincs ok az átfogó megelőző program leállítására.

Korábban a vakcina gyártója, a GlaxoSmithKline is bejelentette, hogy tesztelésre visszahívja az AHPVA043BB sorozatszámú oltóanyagot.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×