eur:
389.59
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sikeres akar lenni a szerelemben? Olvasson!

Boldogabbak azok az emberek, akik sokat olvasnak, nagyobb eséllyel alakítanak ki tartós kapcsolatot és módosabbak is - derült ki egy felmérésből.

Különösen a férfiak esetében igaz, hogy minél olvasottabbak, annál sikeresebbek is - ez a következtetés vonható le abból a felmérésből, amelyet az olvasással foglalkozó egyik brit intézmény, a National Literacy Trust készített.

Azoknak a férfiaknak, akik csak egy hétéves gyerek olvasottságával rendelkeznek, a 43 százaléka él egyedül - míg ez az arány a sok könyvet forgatóknál mindössze 30 százalékos.

Az olvasási nehézséggel küszködő férfiaknak majdnem a negyede - 22 százalék - és még felnőtt korában is a szüleivel - ez az olvasottaknál mindössze 9 százalék.

A felmérésből kiderül, hogy 34 éves korukra az olvasott férfiaknak 68, a nőknek a 70 százaléka él élettársi kapcsolatban vagy házasságban - ez az arány az olvasási nehézségekkel küzdőknél 52, illetve 60 százalék.

Azok körül, akiknek nehézséget okoz egy könyv elolvasása, minden második gondolja úgy, hogy "elégedett az életével" - míg a könnyedén olvasók között 78 százalék vallja ugyanezt. Az olvasottak ráadásul általában jobban keresnek, és kevesebbet is dohányoznak, mint azok, akik olvasási nehézségekkel küzdenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×