eur:
389.59
usd:
361.88
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kutya tanúskodott a bírósági tárgyaláson

Valószínűleg Scooby az első állat a világon, amely a bíróságon tanúskodhatott; a kutya ugyanis az egyetlen élőlény, amely jelen volt, amikor a gazdáját felakasztva találták párizsi lakásában.

A párizsi bíróság azt várta a "kihallgatástól", hogy egyértelműen kiderüljön: gyilkosság áldozata lett-e a kutya 59 éves gazdája, ahogyan azt a család állítja, vagy pedig öngyilkosságot követett el - ez a rendőrség feltételezése.

Az áldozatot a lakásának plafonjára akasztva találták meg. A kutya volt az eset egyetlen tanúja.

Az előzetes meghallgatásra egy állatorvos vezette be Scoobyt; azt akarták kideríteni, hogyan viselkedik majd az állat, ha meglátja az esetleges gyilkosság gyanúsítottját. Scooby azonnal dühösen ugatni kezdett..

Thomas Cassuto bíró ugyan még nem döntött az ügyben, de a meghallgatás után nagyon megdicsérte az állatot, amely szerinte "példásan viselkedett és felbecsülhetetlenül értékes segítséget nyújtott" az ítélet meghozásához.

A kutya a rajzfilmhős Scooby Doo-ról kapta a nevét; a mesebeli kutya mesterien oldja meg a titokzatos ügyeket négy amerikai tizenéves segítségével.

A párizsi igazságügyi minisztérium megerősítette, hogy Franciaországban ez volt az első eset, amikor egy kutya tanúskodott bűnügyben. De valószínűleg sehol a világon nem fordult még elő ilyesmi - tették hozzá.

A francia igazságszolgáltatás azonban híres arról, hogy olyan állatokkal kapcsolatos ügyeket is tárgyal. Egy ilyen ügyet elevenített fel A disznó órája című film, amely arról szólt, hogyan próbált megmenteni egy idealista párizsi ügyvéd egy gyilkossággal gyanúsított disznót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×