eur:
389.7
usd:
363.56
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem szabad vakon bízni a rendőrkutyák szimatában

Bár a kiképzett rendőrkutyák fontos szerepet játszanak a bűnüldözésben, őrültség lenne teljes mértékben megbízni szimatukban - állítják szakértők.

A kutyák nyomra vezethetik a rendőrséget, de maguk nem szolgálhatnak döntő bizonyítékkal - nyilatkozta a brit sajtónak egy kiképző, aki szerint a rendőrkutyák képesek felismerni a vérnyomokat, ám hiba lenne csak abból következtetéseket levonni, amit az állat talált.

"Minden, amit egy rendőrkutya talál, kiindulási pontként kell kezelni" - mondta Martin Grimes, aki a tavaly májusban Portugáliában eltűnt Madeleine McCann ügyében nyomozott kutyáival.

A szakértő szerint a kiképzett rendőrkutyák mindössze irányt adnak a keresésben. "Felismerik a vérnyomokat, és ki tudják szimatolni az oszlásnak indult holttestet, de ennél többet nem tudnak adni" - mondta a szakember.

A négyéves lányukat még mindig kereső McCann-házaspár szóvivője is közölte: maga a kiképző mondta azt, hogy a kutyák jelzései gyakran megbízhatatlanok, és megerősítő bizonyítékok nélkül semmit sem érnek.

Ennek ellenére Martin Grimes tisztában van kutyái, Keela és Eddie kiváló képességével. Előbbi például akár a százéves vérnyomot is kiszagolja, Eddie pedig az oszlásnak induló holttestek "specialistája".

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×