eur:
389.24
usd:
362.08
bux:
68497.82
2024. május 8. szerda Mihály

Szalonna, sonka, tojás és dzsem reggelire - ez a hosszú élet titka

A hosszú élet titka a gazdag, zsírban gazdag angol reggeli - legalábbis ezt állítja a saját példájából kiindulva a 105 éves dédnagypapa, Douglas Terrey.

A southamptoni férfi saját magyarázata szerint azért élt ilyen sokáig, mert 91 éve minden napot igazi angol reggelivel kezd - ez pontosan 33.215 étkezést jelent.

A fogalommá vált az angol reggeli gyümölcslével kezdődik, majd zabkása következik, amelyet tejjel vagy tejszínnel fogyasztanak, esetleg cukorral. Fontosak a pirítós, a többféle kenyér, péksütemény, esetleg cukrászsütemény.

Az angolok kedvelt reggeli ételei közé tartozik a sült sonka vagy a húsos szalonna tojással, de fogyasztanak sült halat,vesét, rántottát és egyéb kiadós ételeket. Az angol reggeli tartozéka még a vaj, lekvár és a méz - előbbiek közül elsősorban a narancs, az eper- és sárgabarack lekvár.

A nyugdíjas mérnök Terrey például minden reggel megeszik négy szelet bacon szalonnát, egy darab kolbászt vagy véres hurkát, két tojást, valamint némi gombát, paradicsomot és három szelet pirítóst.

Az egészet még megfejeli egy adag zabkásával. "Szerintem ez a reggeli igen egészséges - mint ahogy minden más is, amit a múltban az emberek fogyasztottak" - vélekedett az aggastyán.

Ferrey 13 éves kora óta ki nem hagyná az igazi angol reggelit - azóta, hogy küldöncként csatlakozott a hadsereghez.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Sok társasházban nem figyelnek erre, pedig milliók múlhatnak rajta

Sok társasházban nem figyelnek erre, pedig milliók múlhatnak rajta

A társasházakban a közös költségek inflációkövető emelése elkerülhetetlen a növekvő üzemeltetési költségek és az elengedhetetlen felújítások finanszírozása miatt, ami jelentős anyagi terhet ró a lakástulajdonosokra - írja a Világgazdaság. A társasházak számára emellett kiemelten fontos lenne a felújítási alap létrehozása és fenntartása ahhoz, hogy az állami kamattámogatott hitelt igénybe tudják venni. Egy átfogó felújítás pedig milliós értéknövekedést jelenthet akár az egyes lakásoknál is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×