eur:
388.63
usd:
361.35
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Mit és mennyit igyunk kánikula idején?

A kánikulában érdemes napi 2-4 liter folyadékot meginni, ezzel óvhatjuk meg szervezetünket a meleg okozta ártalmaktól - figyelmeztet a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal.

Magyarországon a csapvíz jó minőségű, bátran fogyasztható - tájékoztatnak az élelmiszer-biztonsági hivatal szakemberei, akik azt ajánlják: ha nem ízlik a csapvíz, tegyünk bele citromkarikát vagy készítsünk belőle teát.

Az elvesztett folyadék- és ásványi anyag pótlására az ásványvíz a legalkalmasabb. A hivatal munkatársai azt tanácsolják, hogy akinek az egészségi állapota miatt az orvos nem rendelte másként, az a csapvíz mellett ásványi anyagokban gazdag vizet is igyon.

Érdemes azonban odafigyelnünk arra, hogy nem minden palackozott víz ásványvíz, és nem ritka a csekély vagy igen kis ásványi anyag tartalmú palackozott víz sem a boltok polcain.

Az ásványi anyagok bevitelére a zöldség- és gyümölcslevek is megfelelőek, melyek nem csak pótolják a szervezet ásványianyag-veszteségét, hanem a szomjunkat is oltják.

A hivatal a közleményében arra is figyelmeztet: a palackozott ásványvízre is érvényes a szavatossági idő betartása. A felbontott palackos vizet - különösen a szén-dioxid-mentes vagy kis szén-dioxid-tartalmúakat - lehetőleg ne tároljuk hűtés nélkül egy-két napnál hosszabb ideig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×