eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hol vagyok? A metróban vagy az operában?

Egy koncertterembe csak néhány ezren férnek el. Egy londoni metrómegállóban azonban naponta csaknem 30 ezer ember fordul meg. Ezt használva népszerűsítik Nagy-Britanniában a klasszikus zenét, az utasok ugyanis újabban a metróaluljáróban Beethovent, Schubertet vagy Mozartot hallgathatnak.

Klasszikus zenét hallgathatnak az utasok London egyik forgalmas metrómegállójában, a Brixtonon. Az arra utazók, ha akarnak, ha nem szimfonikus melódiákat hallgathatnak a járatukra várva.

Hogy miért? Mert a komolyzene megnyugtatja az embereket. Az embereknek pedig egyre stresszesebb a életük, így szükségük van azokra az alkalmakra, amikor kicsit lazíthatnak. Schubert Befejezetlen szimfóniája mindenesetre az eddigi tapasztalatok szerint jó hatással van az utasokra.

A közlekedési vállalat szolgáltatásfejlesztője azt mondta: kutatásuk szerint az utasok többsége elégedett az újítással és úgy gondolják, hogy a zene illik a környezethez. A vállalat egyébként már korábban megkérdezte az utasokat néhány állomáson: mit szólnának ahhoz, ha zenét hallgathatnának a járműre várva.

Sokan azt kérdezgetik: vajon ki válogatja össze a zenét - mondta az egyik állomásfőnök, aki erre csak azt feleli, hogy a zene automatikusan szól.

Az utasok egyébként csak olyan zenéket hallgatnak, amelyek lejátszásáért nem kell jogdíjat fizetni, így modern zenére senki sem számíthat.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×