eur:
387.83
usd:
357.67
bux:
68266.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Miniből a világ leggyorsabb luxusautójába ül át Mr Bean - képekkel

A világ egyik leggyorsabb autójával lepte meg magát karácsonyra Rowan Atkinson. A Mr Beanként híressé vált brit színész 110 ezer fontot (38 millió forintot) fizetett ki a Morgan Aeromaxért, amely óránként 270 kilométeres sebességre képes.

Mr Bean ugyan vonzza a baleseteket, Rowan Atkinson a magánéletében rajong a gyors autókért. A korlátozott számban gyártott Aeromax pedig ilyen: nem 4,5 másodperc alatt gyorsul száz kilométeres sebességre. A 4.4 literes, V8 motor hajtotta autó végsebessége eléri az óránkénti 270 kilométert.

Ebből a típusból mindössze százat gyárt a worcestershire-i cég, és az 52 éves színész 25 ezer fontos letétet fizetett azért, hogy az egyik példány biztosan az övé legyen.

Pedig Atkinsonnal már valóságos gyűjteménye van luxusautókból, például Aston Martinokból. De vett már Forma 1-es versenyautót, egy McLarent is 1999-ben, hogy megünnepelje az első Mr Bean mozifilmet - azt az autót azonban összetörte.

"Rowan jól tette, hogy időben gondoskodott magáról, mert az összes autót szétkapkodták. Nem is csoda; ezeket az autókat csak a rakétákkal lehet egy napon említeni" - vélekedett a gyár egyik név nélkül nyilatkozó vezetője.

A Sun szerint a Morgan Aeromaxot leginkább svájci bankárok - és brit filmsztárok engedhetik meg maguknak. Nagyon valószínű, hogy a szuperautó szerepelni fog az új James Bond filmben is.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×