Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiderült, fizetnének-e a netezők a tartalomért

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A szórakoztatóipar részéről is hatalmas érdeklődés kísérte a Radiohead együttes kísérletét, melynek során a brit együttes mindenki számára letölthetővé tette új lemezét. Az egyetlen kérésük az volt, hogy mindenki annyit fizessen érte, amennyit gondol.

Nem csak a rajongók, de a szórakoztatóipar működtetői is feszült figyelemmel követték a Radiohead kísérletét, melynek során az együttes mindenki számára elérhetővé tette új lemezét, csupán annyit kérve, hogy akik letöltik, annyit fizessenek érte, amennyit gondolnak.

A ComScore piackutató most nyilvánosságra hozta az eredményeket, melyek meglehetősen vegyesek lettek. Kiderült ugyanis, hogy október 10-től (ekkor jelent meg az "In Rainbows") a letöltők kétharmada egy fillért sem fizetett a lemezért.

Azok, akik fizettek, átlagosan 6 dollárt (körülbelül ezer forintot) áldoztak a lemezre. Ez az összeg az Egyesült Államokban némileg magasabb, 8 dollár (1400 forint) volt.

A teljes eladási adatokat egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ám nyilván ezeke a számok is elegendő információt jelentenek a szórakoztatóiparban dolgozók számára.

Elsősorban a független filmeseket érdekelheti a végeredmény, hiszen ők már egy ideje tervezik, hogy hasonló stratégiát követve az interneten keresztül forgalmaznák filmjeiket.