INFORÁDIÓ 
2019. október 17. csütörtök
Hedvig

vatikán

2019.10.06. 18:26

Ferenc pápa: gyarmatosítás helyett evangelizációra van szükség

A pusztító nyereségvágy és anyagi érdek áldozatainak nevezte a világ eltűnésre ítélt népeit, kultúráit és térségeit Ferenc pápa a Szent Péter bazilikában vasárnap bemutatott misén, amellyel megnyitotta az Amazonas térségének szentelt vatikáni püspöki tanácskozást.
2019.07.21. 17:11

A Holdra szállásról beszélt Ferenc pápa

Rendkívüli álomnak nevezte az első Holdra szállást Ferenc pápa az esemény 50. évfordulója alkalmából a Szent Péter-téren vasárnap elmondott beszédében.
2019.07.04. 17:56

Putyin a pápánál kezdte olaszországi látogatását

Ötvenöt percig tartott a zárt ajtók mögötti megbeszélés Ferenc pápa és Vlagyimir Putyin között csütörtökön a Vatikánban, ahol az orosz elnököt Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár is fogadta.
2019.06.11. 12:22

Állásfoglalást adott ki a Vatikán a genderelmélet-ügyben

A szexuális identitás és a férfi és nő alkotta család értékeit hangsúlyozza a katolikus nevelésért felelős vatikáni kongregációnak a genderelméletről közölt dokumentuma, amely párbeszédet is szorgalmaz a nemi diszkriminációval szembeni fellépés érdekében.
2019.03.05. 09:52

Fontos dolgok derülhetnek ki a holokausztról

Ferenc pápa úgy határozott, hogy kutathatóvá teszik a II. világháború idején uralkodó egyházfővel, XII. Piusszal kapcsolatos titkos levéltári dokumentumokat, amit a zsidók már több évtizede követelnek. Fejérdy András Tamás, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense az InfoRádiónak azt mondta: a már elérhető dokumentumok alapján a pápa valójában fellépett a népirtás ellen, csak mindezt a színfalak mögött tette.
2019.02.27. 14:37

A Vatikán is lépett George Pell bíboros ügyében

A szexuális visszaélés miatt első fokon elítélt George Pell ausztrál bíboros elveszítette vatikáni tisztségét, és az őt érintő ügyben a Hittani Kongregáció is vizsgálatot indít - jelentette be Alessandro Gisotti ideiglenes szentszéki szóvivő szerdán.
2019.02.23. 15:44

Papi pedofília: "Ez a vihar nem fog elcsitulni"

Elítélte a papi pedofíliával kapcsolatos álszentséget szombaton Veronica Openibo nigériai apáca a Vatikánban a kiskorúak védelméről zajló konferencián, ahol egy bíboros beismerte, hogy megsemmisítettek a papi pedofília eseteivel kapcsolatos aktákat.
2019.02.21. 10:28

Szexuális visszaélésekről tartanak konferenciát a Vatikánban

Megkezdődött a kiskorúak védelméről szóló tanácskozás a Vatikánban. 190 résztvevő sereglett a katolikus egyház központjába, hogy megoldást találjanak a szexuális visszaélések rendszerszintűnek tűnő, globális problémájára.
2019.01.03. 21:32

Üzenetet a Vatikánból az anyaméh eltávolíthatósága kapcsán

Csak akkor megengedhető, ha valós veszélyben van a nő egészsége vagy az élete. De ha visszafordíthatatlanul olyan állapotba került a szerv, hogy lehetetlenné válik a szaporodás, és egy várandósság biztos vetéléshez vezetne, megengedett a műtét.
2019.01.03. 11:10

A vatikáni szóvivőcsere háttere

A vatikáni szóvivőé súlytalanabb szerep, mint a civil kommunikációs vezetőké - fogalmazott az InfoRádiónak Máté-Tóth András valláskutató azzal kapcsolatban, hogy az év végével távozott a Vatikán szóvivője és helyettese. Ferenc pápa újévi üzenetével kapcsolatban kijelentette, az egyház gyakran nyilvánul meg közéleti témákban is.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018