INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

választások

2021.01.13. 06:00

Közülük kerülhet ki Angela Merkel utóda

A „merkelizmus” folytatása, vagy az attól való eltérés lehet a tétje a hétvégi elnökválasztásnak a német kereszténydemokrata párt (CDU) kongresszusán. A tagság körében az eltérést hirdető Friedrich Merz a favorit, de a választást végző pártküldöttek inkább a bevált receptet követnék.
2020.12.07. 12:47

Kelemen Hunor: a koalíció nélkülünk nehezen összehozható

Romániában a részeredmények alapján 5 párt jutott be a parlamentbe a vasárnapi választásokon. A voksok 87 százalékának összeszámlálása alapján a szavazást a tavaly óta ellenzékbe szorult Szociáldemokrata Párt nyerte 30 százalék körüli eredménnyel. Második helyen a jobbközép Nemzeti Liberális Párt végzett 25,4 százalékkal. Az RMDSZ 6,5 százalékot szerzett.
2020.12.06. 22:05

Mind a szociáldemokraták, mind a liberálisok győztesnek tekintik magukat

Mind a román Szociáldemokrata Párt (PSD), mind a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a romániai parlamenti választások győztesének tekinti magát a pártelnökök első nyilatkozatai szerint, miután az exit poll eredmények szerint a két politikai erő fej-fej mellett küzd a győzelemért.
2020.12.06. 18:54

Rendkívül alacsony a részvétel a parlamenti voksoláson

A koronavírus-járvánnyal összefüggésbe hozható, soha nem tapasztalt érdektelenség övezi Romániában a parlamenti választásokat, amelyeken képviselőket és szenátorokat választ a következő négy évre az ország mintegy 19 millió szavazópolgára a kétkamarás bukaresti parlamentbe.
2020.12.06. 08:16

Elkezdődött a parlamenti választás Romániában

Vasárnap Romániában parlamenti választásokat rendeznek, amelyeken a kétkamarás parlament képviselői, illetve szenátori mandátumairól dönt az ország csaknem 19 millió szavazópolgára megyei pártlistás arányos választási rendszerben.
2020.12.03. 15:43

A „mindent” jelentheti az 5 százalék az RMDSZ-nek

Várhatóan most is a parlamentbe jutásért küzd majd az RMDSZ a vasárnapi romániai parlamenti választáson. Ám, ha a magyar pártnak sikerül elérnie az 5 százalékos küszöböt, a kormánykoalícióba is bekerülhet.
2020.11.20. 15:23

Romániai lapértesülés: az RMDSZ kormányra készül

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nem elégszik meg államtitkári tisztségekkel, hanem miniszterekkel is részt akar venni a jobbközép Nemzeti Liberális Párttal (PNL) közösen alakítandó kormányban a december 6-i parlamenti választások után – írta politikai értesüléseire hivatkozva pénteken a liberális Adevarul című hírportál.
2020.11.05. 21:12

Új választást követel az EBESZ Fehéroroszországban

Ne fogadják el az EBESZ-tagállamok az augusztus 9-i választás eredményt, írjanak ki új választásokat nemzetközi felügyelet mellett és vonják felelősségre a kínzásokban részt vevőket – áll az EBESZ fehéroroszországi jelentésében. Az ellenzék felszólította a hadsereget az átállásra.
2020.10.22. 19:27

Lapinformáció szerint a PSD félreállítja a Dragnea-korszak meghatározó politikusait

A bukaresti parlament legnagyobb frakciójával rendelkező, tavaly óta ellenzékbe vonult Szociáldemokrata Párt (PSD) félreállítja a korrupcióért bebörtönzött Liviu Dragnea volt pártelnök idején meghatározó szerepet játszott politikusait, többek között Viorica Dancila volt miniszterelnököt sem jelöli befutó helyen a december 6-i parlamenti választásokon – írta a Hotnews.ro hírportál.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018