INFORÁDIÓ
2021. február 25. csütörtök
Géza

tiltakozás

2020.12.10. 18:55

Áll a bál a fővárosi kéményseprés körül

Tiltakozik a Kéményseprők Országos Szakszervezete az ellen, hogy a főváros jövő tavasztól az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak adja át a budapesti kéményseprést. Féltik a cég 200 dolgozójának jövőjét, de tartanak attól is, hogy az OKF ennyi idő alatt nem tud felkészülni erre a speciális területre. Szerintük ugyanis Budapest mindig egy kicsit a „non plus ultra”-ja volt ennek a szakmának. Az általános főpolgármester-helyettes egyetért, a Főkétüsz jövője egyelőre bizonytalan.
2020.11.15. 06:00

Hiába a tiltakozás, hozzányúlnak Stonehenge környékéhez

A régészek, környezetvédők, druidák tiltakozása és a tervezési felügyelőség javaslata ellenére a brit közlekedési miniszter jóváhagyta, hogy alagút építésével csillapítsák a gépkocsiforgalmat az angliai Stonehenge körzetében - adta hírül a BBC News.
2020.10.18. 20:43

Rendőrökre támadtak a tüntetők Prágában

A tüntetők és a rendőrség erőszakos összecsapásába torkollott vasárnap délután a prágai Óvárosi téren megtartott tiltakozó akció a cseh kormány koronavírussal kapcsolatos óvintézkedései ellen.
2020.09.21. 19:16

A civilek nyerték a csopaki Kerekedi-öbölért vívott első csatát

Civilek akadályoztak meg egy építkezést Csopakon, a Kerekedi-öbölben. Az Összefogás a Balatonért Egyesület a nyáron egy névtelen bejelentés után szervezett tiltakozó akciót a készülő turisztikai beruházás ellen, és mostanra elérték céljukat, bár a szervezet társelnöke arra számít, hogy a beruházó magánszemély nem mond le építési céljáról.
2020.07.09. 11:50

Folytatódtak a tüntetések Szerbiában - több tucat sérült

Erőszakos hatalomátvételi kísérletnek nevezte Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter az utóbbi két éjszakán át tartó tiltakozásokat Szerbiában, mint mondta, egyesek az emberek akarata ellenére, választások nélkül és a demokratikus eljárást megkerülve akarják átvenni a hatalmat.
2020.06.23. 13:33

Fejlemények a csenyétei haláleset miatt rabosított mentők ügyében

A napokban rabosított mentősök foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetést követhettek el azzal, hogy nem mertek behajtani Csenyéte településre egy súlyos állapotban lévő férfihoz, akinek a rokonai fenyegetőztek. A hatósági eljárás ellen aláírásgyűjtéssel indult tiltakozás.
2020.06.03. 17:12

Fittyet hánynak az amerikai tüntetők a kijárási tilalomra

További tömegtüntetések voltak az Egyesült Államokban egy fegyvertelen fekete férfi halála miatt, aki egy rendőri intézkedés során vesztette életét. Az amerikai védelmi minisztérium közben katonákat vezényelt a fővárosba és szigorították a kijárási tilalmakat is.
2020.06.02. 10:04

Bibliával a kezében üzent Trump

Folytatódtak a tiltakozások és rendbontások Amerikában George Floyd halála nyomán. Donald Trump elnök kilátásba helyezte, hogy a katonaság bevetésével teremt rendet.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018