INFORÁDIÓ 
2019. május 22. szerda
Júlia, Rita

szavazás

2019.05.19. 12:37

EP-választás: két országban már csütörtökön szavaznak

A jövő héten csütörtöktől vasárnapig tartják az Európai Parlament (EP) tagjainak választását, a tagországok többségében vasárnap lesz a voksolás, de Hollandiában és Nagy-Britanniában már csütörtökön az urnákhoz járulnak a választók.
2019.05.15. 19:51

Újabb fordulat a szlovákiai himnusztörvény ügyében

A szlovák parlament jóváhagyta a himnusztörvény Híd által előterjesztett módosítását, mellyel megszüntették a magyar himnusz éneklésének büntethetőségét. Mivel a testület a múlt héten elutasította az államfő vétóját, a jogszabály ma az eredeti formában lépett életbe, de ugyanezen a napon azt is megszavazták a képviselők, hogy ez az egész bizonytalan helyzet lezáruljon.
2019.05.12. 10:59

Két hét múlva EP-választás

Két hét múlva, május 26-án vasárnap 8 millió 14 ezer választópolgár dönthet arról, kik foglalhatják el az Európai Parlamentben (EP) a Magyarországnak járó 21 képviselői helyet.
2019.04.26. 15:37

Kiderült, mi alapján dőlhet el az EP-választás

Nem a támogatás, hanem az elutasítás motívuma határozhatja meg a szavazók többségének döntését a májusi európai parlamenti (EP-) választáson egy pénteken Berlinben ismertetett felmérés szerint.
2019.04.02. 19:13

Orbán Viktor levelet küldött a külföldön élő magyaroknak

Levelet küldött az Európai Unión kívül élő magyar állampolgároknak Orbán Viktor. A miniszterelnök egyebek közt arra hívja fel a figyelmet, hogy mostantól az Európai Parlamenti szavazáson is részt vehetnek a közösség területén kívül élő állampolgárok.
2019.03.29. 16:28

Brexit: megszólalt Theresa May

Theresa May brit miniszterelnök szerint "más utat kell keresni", miután az alsóház pénteken harmadszor is elutasította a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást.
2019.03.28. 14:41

Brexit: megpróbálják a szinte lehetetlent

A brit kormány tervei szerint pénteken ismét a londoni alsóház elé kerülhet a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő, eddig kétszer is nagy többséggel elutasított megállapodás.
2019.03.27. 15:36

May utalást tett arra, hogy a héten újabb szavazás lehet a brexit-megállapodásról

Theresa May brit miniszterelnök utalást tett arra szerdán, hogy a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről novemberben elért, a londoni alsóház által azonban eddig kétszer is nagy többséggel elutasított megállapodást a kormány a héten ismét az alsóház elé terjesztheti vitára és szavazásra.
2019.03.17. 12:36

Brexit: a brit kormány legközelebb biztosra megy

Nem biztos, hogy a brit kormány szavazásra terjeszti az alsóház elé a brit EU-tagság megszűnésének feltételeit rögzítő megállapodást - ennek feltételeiről a pénzügyminiszter beszélt, aki szerint "fizikailag lehetetlen" a márciusi kilépés. A parlamentben bizalmatlansági indítvány is jöhet.
2019.03.14. 19:38

Támogatja a kilépés elhalasztását a brit alsóház

A brit alsóház nagy többséggel szavazta meg, hogy a Theresa May vezette kormány a brexit eredeti, március 29-i határidejének elhalasztását kérje az Európai Uniótól. A May-kormány rögtön ezután bejelentette, hogy harmadszorra is benyújtja jövő héten a kétszer már leszavazott alkutervezetet, amelyet az unió már jóváhagyott.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018