INFORÁDIÓ 
2021. január 15. péntek
Lóránd, Lóránt

svédország

2020.12.18. 18:38

Koronavírus - Svédországban tombolni kezdett a szigor

Svédország minden eddiginél szigorúbb intézkedéseket léptettek életbe pénteken a koronavírus-járvány megfékezésére, ajánlást kiadva a maszkok köztéri viselésére és bezárva a nem létfontosságú közintézményeket.
2020.12.04. 10:50

Koronavírus: elbukni látszik a svéd modell

Az ország lakosai már nem állnak ki teljes mellszélességgel a kormány eddig csak kérésekre alapuló járványkezelési módszere mellett: a lélegeztetőgéppel ellátott, foglalt intenzív ágyak több mint felén koronavírusos betegek fekszenek, a halálozási arányok pedig egyre rosszabbak a skandináv országban.
2020.10.19. 14:33

Koronavírus - "Meghívták a halált Svédországba"

A koronavírus időskorú svéd áldozatainak egy részét meg lehetett volna menteni – állítják a hozzátartozók. Svédország sok helyen példa a nyájimmunitás-kísérlet és az önkéntes korlátozások ötlete miatt. Az országban azonban magasabb volt a halálozási ráta, mint a szomszédos államokban.
2020.07.29. 20:41

Svédország - nem jött be a csodafegyver

Csak a svéd cégek jártak jól az ország laza karanténszabályaival. A vártnál sokkal halálozási, és a reméltnél jóval kisebb átfertőzöttségi mutatók mellett a gazdaságban a vártnál jobb vállalati adatok arra utalnak, hogy a pandémiára adott kevésbé szigorú reakció segített fenntartani legalább a gazdasági aktivitást és a bevételi számokat.
2020.06.27. 11:32

A svéd járványügy feje szerint a WHO tévedésben él az országát illetően

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai részlegének járványügyi figyelmeztetése a svéd adatok félreértelmezésén alapul – mondta Anders Tegnell, a svéd közegészségügyi hivatal járványügyi szakértője pénteken. Tegnell szerint a tesztelés kiterjesztése miatt ugrott meg a koronavírus-fertőzöttek száma Svédországban.
2020.06.10. 10:06

Rájöttek, ki ölte meg Olof Palmét

A svéd miniszterelnököt 1986-ban gyilkolták meg, halálának körülményeit 34 éve rejtély övezte. Úgy tűnik, mostanáig.
2020.06.03. 21:43

Kiverte a biztosítékot a svédek magas halálozási aránya

Svédország vizsgálatot indít a koronavírus-járvány kezeléséről. A skandináv országra sokan példaként tekintettek lazább gyakorlata miatt. Ugyanakkor a lakosság arányában a világon az egyik legmagasabb halálozási statisztikával rendelkezik.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018