INFORÁDIÓ 
2019. november 18. hétfő
Jenő

románia

2019.11.11. 10:42

Az RMDSZ számára is jut még szerep a romániai elnökválasztásban

Viorica Dancila, a Szociáldemokrata Párt elnöke, volt miniszterelnök lesz a hivatalban lévő Klaus Iohannis jobboldali államfő ellenfele a romániai elnökválasztás második fordulójában. A hétvégi első fordulóról Pászkán Zsoltot, a Külügyi és Külgazdasági Intézet külső munkatársát kérdezte az InfoRádió.
2019.11.10. 20:41

Úgy tűnik, megvan a román elnökválasztás két befutója

Klaus Iohannis hivatalban lévő államfő 39 százalék feletti eredménnyel nyerte a romániai elnökválasztás vasárnap megrendezett első fordulóját, az exit pollok pedig azt valószínűsítik, hogy Viorica Dancila szociáldemokrata exkormányfő lehet a kihívója a második fordulóban.
2019.11.05. 20:46

Újabb fejlemény az úzvölgyi katonatemető ügyében

Az úzvölgyi katonatemető jogi helyzetének a tisztázatlansága és a román parcella és emlékmű létrehozásához szükséges hatósági jóváhagyások hiánya miatt támadta meg a közigazgatási bíróságon Bákó megye prefektusa a Darmanesti-i önkormányzat úzvölgyi temetőre vonatkozó határozatait.
2019.11.05. 15:37

Megvan az utolsó előtti uniós biztosjelölt

Siegfried Muresan európai parlamenti (EP-)képviselőt, az Európai Néppárt EP-frakciójának alelnökét jelölheti az új jobbközép bukaresti kormány az Európai Bizottságba - közölték kedden a kormánypárttól származó értesüléseikre hivatkozva romániai hírforrások.
2019.10.31. 14:13

Három komoly kihívója van Iohannisnak

Az elnökválasztás célegyenesében három jelöltnek van esélye Romániában, hogy az újabb mandátumára pályázó Klaus Iohannis államfő ellenfele legyen a második fordulójában egy friss felmérés szerint.
2019.10.28. 18:55

Az RMDSZ segítené az Orban-kormányt

Parlamenti együttműködési megállapodást írt alá Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Ludovic Orban miniszterelnök-jelölttel a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) beiktatásra váró kormányának támogatásáról.
2019.10.27. 21:50

Embert ölt a medve Romániában

Két medvetámadás is történt Romániában, egy embert Bákó megyében megölt egy állat, Beszterce megyében pedig szintén egy medve sebesített meg egy férfit - közölte a Mediafax hírügynökség.
2019.10.25. 21:01

Úzvölgyi katonatemető - kitüntették a júniusi temetőfoglalókat

Kitüntetéseket adott át Constantin Toma, a Bákó megyei Darmanesti (Dormánfalva) polgármestere pénteken azoknak, akik június 6-án a magyarok élő láncát megkerülve elsőkként jutottak be az úzvölgyi katonatemetőbe, és annak az ortodox papnak is, aki az erőszakos temetőfoglalás után felszentelte a román hősök parcelláját.
2019.10.23. 14:29

Patthelyzet Romániában, kikosarazták Orbant

A Pro Románia párt nem szavazza meg Ludovic Orban megbízott román miniszterelnök leendő kormányát - közölte szerdán a párt elnöke, Victor Ponta volt szociáldemokrata kormányfő, miután megbeszélést folytatott a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) vezető Orbannal.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018