INFORÁDIÓ 
2019. november 21. csütörtök
Olivér

klímavédelem

2019.10.16. 17:51

Most jön a német klíma-puding első próbája

Szigorú klímavédelmi adóreform-csomagot állított össze a német kormány, ebben szerepel többek között bizonyos repülőjegyek adójának emelése, és számos újfajta, a lakosságra vonatkozó adókedvezmény.
2019.09.27. 16:37

Klímasztrájk: "megdőlt az a paradigma, hogy ez nem az én problémám"

A szervezők szerint mintegy hatezren vettek részt a globális klímasztrájk budapesti megmozdulásán. Az elsősorban fiatalokból álló tömeg a Clark Ádám térről a Kossuth térre vonult át. "Nem élhetünk úgy, ahogy eddig" – ez volt az üzenete Mező János beszédének. A Greenpeace Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth térről adott interjút az InfoRádiónak.
2019.09.24. 14:01

Áder János: ha mindenki hasonlóan cselekszik, van remény

Magyarország 2030-ig megtízszerezi naperőművi kapacitását és befejezi a szén energetikai célú hasznosítását – jelentette ki Áder János köztársasági elnök az ENSZ klímacsúcsán. A találkozót a szervezet főtitkára azzal a felkéréssel hívta össze, hogy a tagországok üres ígéretek helyett világos vállalásokat tegyenek.
2019.09.20. 20:12

Összellenzéki akció Áder Jánosnál

Ellenzéki frakcióképviselők, függetlenek és parlamenten kívüliek (Momentum) együtt vonultak pénteken a Sándor-palotához, határozati javaslatot vittek magukkal a klímavédelem tárgyában.
2019.03.19. 16:15

Áder János: ma a tőkét éljük fel

Szakítani kell a "dobd el" kultúrával a klímavédelem és a fenntartható fejlődés érdekében. Ehhez vadonatúj technológiák - köztük magyarok is - is rendelkezésre állnak.
2018.09.14. 11:30

Áder János: már látszanak a klímaváltozás elleni harc gazdasági előnyei

Az államfő szerint a párizsi megállapodás vállalásai nem elegendők a Föld klímájának védelme érdekében. Beszámolt több olyan országos, állami és városi kezdeményezésről és vállalásról, amely túlmutat a korábban megfogalmazott célkitűzéseken, és pénzügyileg is előnyös.
2018.06.08. 12:37

Megbomlott a G7 egysége, rázós csúcstalálkozó lehet

Amerikai-európai összeütközés várható a világ hét legfejlettebb ipari országának pénteken kezdődő kanadai csúcstalálkozóján. Az eseményen várhatóan beszélnek majd az iráni atomalkuról, a védővámokról és a klímavédelemről, melyekben a politikusok ellentétes véleménnyel vannak.
2018.05.24. 20:52

Beperelték az EU-t a klímavédelmi politikája miatt

Sajtóértesülések szerint mintegy harminc család keresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához, amivel azt kívánják elérni, hogy az Európai Unió javítson "elégtelen" klímavédelmi politikáján és csökkentse nagyobb mértékben szén-dioxid-kibocsátását.
2017.12.16. 11:26

Klímavédelmi alapítványt hozott létre Áder János

Klímavédelmi alapítványt hozott létre Áder János köztársasági elnök, az államfő ezt szombaton jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján. Az államfő azt is bejelentette, megújult az Élő bolygónk (www.elobolygonk.hu) honlap, ahol a klímaváltozás megelőzése szempontjából fontos írásokat szemléznek majd.
2017.09.20. 07:00

Áder János: minél több települést be kell kapcsolni a klímavédelembe

Áder János köztársasági elnök a New Yorkban helyi idő szerint kedden megtartott klímavédelmi tanácskozáson azt javasolta António Guterres ENSZ-főtitkárnak, hogy világszerte bővítsék a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó kezdeményezésben részt vevő városok, tartományok, szövetségi államok körét.
2017.07.21. 12:46

A Volkswagen-elnök összehangolt kampányt sejt

A dízelmotorok kitiltásának és károsanyag-kibocsátásának napirenden tartása a közbeszédben a dízeljárművek ellen indított kampány része - jelentette ki Matthias Müller, a Volkswagen AG vezérigazgatója a Neue Züricher Zeitung lapnak adott interjúban.
2017.06.12. 15:07

Ürge-Vorsatz Diana: jobb is, hogy Amerika kilépett

Az eddigi reakciók alapján fura módon még szerencsés is lehet, hogy Donald Trump amerikai elnök kivezette az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből - fejtette ki Ürge-Vorsatz Diana klímakutató az InfoRádió Aréna című műsorában.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018