INFORÁDIÓ 
2021. január 19. kedd
Márió, Sára

klímavédelem

2021.01.05. 17:42

Klíma- és természetvédelmi akcióterv: új államtitkár az ITM-ben

Egységes szervezetben működik január 15-től az Innovációs és Technológiai Minisztériumban az energia- és klímapolitikai, illetve az építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkárság. A munka irányítását is a korábbi kettő helyett egy államtitkár végzi majd.
2020.12.11. 09:18

Újabb megállapodás az uniós csúcson

Az európai uniós tagállamok vezetői megállapodást kötöttek az éghajlatpolitikai célkitűzésekről, amelyek szerint az unió 2030-ig legalább 55 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke.
2020.12.10. 17:58

2030-ra hat gigawatt naperőmű kapacitás a cél

Hat gigawatt naperőmű kapacitást szeretne elérni Magyarország 2030-ra az ipari és a háztartási szektorokban együttvéve - mondta az innovációs és technológiai miniszter Csornán.
2020.11.29. 07:00

Szigorú szabályokkal pörgetnék fel az újrahasznosítást

Vége lehet az egyszer használatos italcsomagolásokból származó szeméthegyeknek, benyújtotta ugyanis a törvényjavaslatát a kormány a visszaváltási rendszer bevezetéséről. A Greenpeace üdvözli a lépést, de szerinte a javaslat nem elég nagyravágyó, és a klíma- és ökológiai válság jelenlegi fázisában ennél sürgősebb intézkedésekre van szükség.
2020.11.10. 17:56

Von der Leyen keményen üzent Amerikának

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden közzétett Twitter-üzenetében „új, átfogó transzatlanti partnerség, új globális szövetség” kialakítására szólította fel az Egyesült Államokat.
2020.11.01. 18:42

Bill Gates atomerőművet fejleszt

Az amerikai vezetés támogatja a Microsoft alapítójának projektjét. A konvencionális atomerőműveknél kisebbek fő előnye, hogy rugalmasabb a használhatóságuk, de drágák, és mivel könnyebben hasadóanyaggá alakítható a fűtőelemük, jobban is kell rájuk vigyázni. Viszont sokat nyerhetünk velük.
2020.10.17. 13:48

Magasabb fokozatba kapcsolt a Zöld Busz Program

Tíz piaci szereplő nyert minősített partner címet, és kapott jogosultságot a zöld busz demonstrációs mintaprojektben való részvételre a klíma- és természetvédelmi akcióterv részeként megvalósuló Zöld busz programban. A 36 milliárdos program célja, hogy a következő 10 évben kiváltsák a levegőt szennyező járműveket a nagyobb városokban.
2020.10.15. 16:25

Az Európai Tanács elnöke még az idén megállapodna a britekkel

Charles Michel szerint viszont nem szabad minden áron megegyezni az Egyesült Királysággal. Úgy véli, erősíteni kell az együttműködést az unióban a koronavírus visszaszorítása érdekében és a klímavédelemben még ebben az évben dönteni kell a 2030-as célok tekintetében.
2020.08.13. 07:50

Elképesztőek a Föld állapotát mutató, egyre romló adatok

A tavalyi volt a három legmelegebb év egyike az időjárási feljegyzések szerint, amely gleccserek olvadásával, tengerszint-emelkedéssel, rengeteg bozóttűzzel, hőhullámokkal és szárazságokkal járt. Az Amerikai Meteorológiai Társaság Közlönyében (BAMS) szerdán jelent meg az erről szóló tanulmány.
2020.06.03. 13:13

Jön a klímavédelmi jogszabály és az éves avarégetési tilalom

A klímavészhelyzet kihirdetése helyett a klímavédelemről fogadott el törvényt a Ház, valamint az éghajlatváltozásból következő feladatokról fogadott el határozatot, továbbá országszerte megtiltotta az avarégetést a jövő évtől. Az ellenzék kiüresített szabályozásról, a zöld civil szervezetek súlyos kudarcról beszélnek.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018