INFORÁDIÓ 
2020. január 28. kedd
Karola, Károly

klímaváltozás

2020.01.25. 17:15

Klímahelyzet: a Föld összes kontinensén megvannak a mérési eredmények, baj van

Kutatók szerint az elmúlt évtized volt a mérések kezdete óta a legforróbb a bolygón, 2019 pedig az egyik legmelegebb év volt 1850 óta. Mindez azokat a hangokat erősíti, amelyek szerint klímakatasztrófa fenyeget, és az évszázad végéig másfél százalék alatt kell tartani a globális átlaghőmérséklet növekedését.
2020.01.20. 09:55

Tiltásra volna szükség, itt a figyelmeztetés a szakembertől

Egy lerabolt tó csak rövid távon hoz gyümölcsöt, kevés ember számára - figyelmeztet a Balatoni Limnológiai Intézet igazgatója, aki úgy látja, hogy míg a természetvédelem balra, a politikai hatalom jobbra megy, pedig tarthatnának egy irányba is.
2020.01.12. 14:46

Magyar algákkal harcolnak az aszály ellen

Magyar cégek fogtak össze, hogy termékeik együttes alkalmazásával küzdjenek a klímaváltozás okozta elsivatagosodás és az aszály ellen. Akár harmadával javulhat a homoktalajok nedvességmegőrző képessége.
2020.01.05. 08:50

Áder János nemzeti minimumot sürgetett

Nincs jobboldali és baloldali klímaváltozás - hangsúlyozta a köztársasági elnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben közmegegyezést, nemzeti minimumot sürgetett a kérdésben. A klímaváltozással kapcsolatban a Mátrai Erőmű leendő állami tulajdonának céljáról, a fővárosi klímavészhelyzetről, valamint a politikai összefogásról is beszélt.
2019.12.29. 08:00

A Kárpát-medence is veszélyben van

A Magyarországon várható rossz változásokról, valamint az egyre gyakoribb és erőteljesebb szélsőséges időjárási jelenségek súlyosságáról is beszélt Ürge-Vorsatz Diana az InfoRádió Aréna című műsorában.
2019.12.23. 06:00

Klímaváltozás: hiába tesz vállalásokat az ember, nem tartja magát hozzájuk

A klímaváltozás mértékéhez képest nem történt előrelépés a madridi klímakonferencián - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője, Lakatos Mónika, aki szerint az eddigi erőfeszítések ellenére gyorsul a folyamat, a Kárpát-medence pedig erősen kitett az éghajlatváltozás hatásainak.
2019.12.15. 11:51

Vita egy cuki állatról: káros vagy hasznos?

Bár két évtizeddel ezelőtt még csak néhány hódcsalád élt Magyarországon, mára, a visszatelepítéseknek köszönhetően, legalább hatezer példányra tehető az állomány. A hódok kárt is tehetnek a folyók gátjaiban, de hódváraik építésével nagy ökológiai hasznot is hajtanak. Erről a kettősségről is szó volt egy, a Magyar Természettudományi Múzeumban szervezett Hódkonferencián.
2019.12.11. 21:11

Zöld programot jelentett be az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Bizottság 100 milliárd euró értékű beruházást kíván mozgósítani, hogy segítse az unió gazdaságainak környezetbarátabbá válását az éghajlatváltozás elleni fellépésének jegyében.
2019.12.11. 17:00

Ezek az év legnagyobb vesztesei az agráriumban

Nem kímélte az időjárás a magyar gazdákat. A zöldségágazat jobb évet zárt, mint tavaly, a gyümölcstermesztés azonban - elsősorban az alma és a meggy miatt - gyengébb teljesítményt ért el idén, mint 2018-ban.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018