INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

európai unió

2020.07.02. 19:44

Brexit: Barnier szerint él a remény, bár nagy a leküzdendő távolság

Cél, hogy gyors és sikeres egyezségre jussunk a még lezáratlan kérdéseket illetően, azonban a négynapos brüsszeli tárgyalási forduló után a jövőbeli kétoldalú kapcsolatrendszer több részlete tekintetében komoly és lényegi eltérés maradt az Európai Unió és Nagy-Britannia álláspontja között - közölte Michel Barnier, az Európai Bizottság brexitügyi főtárgyalója csütörtökön Brüsszelben.
2020.07.01. 07:00

Németország átvette az Európai Unió soros elnökségét

Július elsejétől fél évre Németország az Európai Unió soros elnöke. Prioritásai között a koronavírus-járvány kezelése, a brit uniós tagság megszüntetése utáni kapcsolatrendszer kialakítása Londonnal, a klímavédelem, az európai menekültügyi- és migrációs politika reformja, valamint az unió 2021-től érvényes hétéves költségvetésének elfogadása szerepel.
2020.06.30. 19:59

Szijjártó: kössön új migrációs megállapodást Ankarával Brüsszel, ha kell

Kössön az Európai Unió új migrációs megállapodást Ankarával annak érdekében, hogy Törökország megfékezze a migrációt saját határán - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Ankarában, a török hivatali kollégájával, Mevlüt Cavusogluval folytatott egyeztetését követő sajtótájékoztatón.
2020.06.25. 18:04

Varga Judit: nem szabad, hogy az erősebb Európa vágyképe feledésbe merüljön

Az Európai Bizottság által kezdeményezett, Európa jövőjéről szóló konferencia kivételes lehetőség arra, hogy közelebb hozzák az állampolgárokhoz az Európai Uniót, áthidalva a szakadékot köztük és az európai intézmények között - mondta az igazságügyi miniszter egy videokonferencián.
2020.06.25. 10:57

Külföldön landolnak a magyar igazolványok adatai

A közlekedési hatóság a jövőben tájékoztatni fogja az uniós tagállamok illetékes hatóságait a magyar gépjárműveztetői képesítési igazolványokról az erre kialakított elektronikus jogérvényesítési hálózaton keresztül.
2020.06.24. 20:36

Új uniós stratégia az áldozatok védelmében

Az Európai Bizottság az áldozatok jogairól szóló új uniós stratégiát fogadott el kedden, amellyel azt kívánja biztosítani, hogy a bűncselekmények áldozatai teljes mértékben érvényesíthessék jogaikat, függetlenül attól, hogy az Európai Unió melyik tagállamában történt a bűneset.
2020.06.24. 20:28

Megreformálná az Európai Uniót az Európai Parlament

Az unió reformját sürgeti az Európai Parlament, amely erről egy konferencián egyeztetne a tagállamokkal. Az InfoRádiónak nyilatkozó magyar kormánypárti és ellenzéki európai parlamenti képviselő is egyetértett abban, hogy a tagállamoknak egyenjogúaknak kell lenniük, azonban arról eltérően vélekedtek, hogy tagállami vagy uniós szinten kell megoldást találni a globális kihívásokra.
2020.06.22. 15:03

Kovács Zoltán: a számok arra vallanak, hogy sikerrel jártunk

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint az új típusú koronavírus okozta járvány világszerte a kormányok, helyi közösségek és gazdaságok stressztűrő képességének tesztje volt.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018