INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

európai unió

2021.04.16. 19:34

Legfőbb Ügyészség: az EU bírósága döntően egyetértett Polt Péterrel

Egyes médiumok valótlan állításával ellentétben, Polt Péter legfőbb ügyész nem sértett jogot, amikor 2019-ben jogorvoslati indítvánnyal élt a törvényesség érdekében a Pesti Központi Kerületi Bíróság egyik végzésével szemben. A főtanácsnok most ugyanazokat a megállapításokat tette a kerületi bíróság végzésével kapcsolatban, mint amelyekre a legfőbb ügyész a jogorvoslati indítványában hivatkozott – közötle a Legfőbb Ügyészség.
2021.03.31. 20:45

Friss hírek az uniós vakcinaszállításokról

A közös európai uniós koronavírusvakcina-beszerzés keretében a tagállamoknak szállított oltóanyagok mennyisége a hét végéig eléri a 107 millió adagot, ez idáig 100 millió adag már megérkezett - közölte az Európai Bizottság szerdán.
2021.03.22. 20:36

Megkapta az EU a válaszszankciókat Kínától

Európai uniós politikusokat és intézményeket sújtó szankciókat jelentett be hétfőn a pekingi kormány, miután az EU büntetőintézkedéseket rendelt el négy kínai tisztségviselő és egy entitás ellen a Hszincsiang tartományból jelentett emberi jogsértések ügyében.
2021.03.19. 16:20

Von der Leyen: a rasszizmus közöttünk van

Összefogásra van szükség az emberi jogok előmozdítását, védelmét és megvalósítását veszélyeztető rasszizmus, faji megkülönböztetés és idegengyűlölet minden formájának felszámolásához – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az első európai rasszizmusellenes csúcstalálkozón elmondott beszédében.
2021.03.17. 18:59

Navracsics Tibor az uniós vakcinabotrányról: nem egyszerű tagállami hisztiről van szó

Kormányok sorsa múlhat a koronavírus elleni vakcinák beszerzésén – mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője. Navracsics Tibor szerint az uniós intézmények nem tudnak hatékonyak lenni a válságok kezelésében; inkább a megelőzésben és a finanszírozásban lehet szerepük.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018