INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 24. kedd
Gellért, Mercédesz

európai unió

2019.09.20. 07:17

Juncker optimista, de mások ködösítésről beszélnek

Alkut lehet kötni, meg fog valósulni a brexit – ezt mondta Jean-Claude Junkcer, az Európai Bizottság elnöke. Arról is beszélt, hogy bizonyos feltételek mellett mellőzni lehet az ír határgaranciát. Közben Londonban figyelmeztették a munkáspárti képviselőket: ne szavazzák meg a kormány és az EU brexitalkuját.
2019.09.19. 18:54

Újabb lépéssel közelebb az európai főügyész kinevezéséhez

Megszavazták a román Laura Codruta Kövesi európai főügyészi kinevezésének támogatását csütörtökön az európai uniós tagországok kormányainak képviselői, így már gyakorlatilag biztosra vehető, hogy ő lesz a hamarosan felálló intézmény első vezetője.
2019.09.19. 14:12

A brit kormány lépett, erre várt Brüsszel

Írásbeli javaslatokat nyújtott be a brit kormány az Európai Unió és az Egyesült Királyság között megkötött, de nem ratifikált kiválási szerződés módosítására - közölte az Európai Bizottság szóvivője.
2019.09.16. 19:45

Magyarország vétót emelhet Brüsszelben

Magyarország megvétózná az Európai Unió következő költségvetését, ha azt a jelenlegi formájában fogadják el - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Reuters hírügynökségnek.
2019.09.16. 15:23

Johnson nem tudott kifőzni semmi újat

Szenvedélyesen hisz az alku lehetőségében, de nem akarja az ír határgaranciát a brit kormányfő. Boris Johnson megválasztása óta most először találkozott Jean-Claude Junkcerrel, az Európai Bizottság elnökével. Uniós források szerint túlzás, hogy előreléptek volna a felek.
2019.09.11. 08:53

Brexit - Ezeket lépheti az időprésbe került Boris Johnson

Vajon mit húz elő a tarsolyából a brit kormányfő azután, hogy újabb pofont kapott a parlamenttől? A kormányfő ismét azt mondta, nem kéri a brexit elhalasztását, holott törvény kötelezi erre, hacsak nem tud az Európai Unióval és a brit képviselőkkel is elfogadtatni egy kilépési alkut.
2019.09.09. 07:55

Fogytán az EU türelme a britek alkudozása miatt

A brit parlament ugyan megszavazta, és hétfőn a királynő aláírja a szabályozatlan brexitet tiltó törvényt, de Franciaország azzal fenyegetőzik, hogy megvétózza a brexithatáridő kitolását. Közben a Johnson-kabinet egyik minisztere lemondott, a kormányfőt pedig börtönnel fenyegették, ha nem tartaná be a tilalmat.
2019.09.06. 15:25

Brüsszel óvatosan válaszolt a török fenyegetőzésre

„Ha nem kapunk további segítséget az ellátásukra, akkor megnyitjuk a kapukat a migránsok előtt Európába” – ezzel fenyegetőzött Recep Tayyip Erdogan török elnök pártja ankarai nagygyűlésén. Azt mondja, hogy nem kapta meg az Európai Uniótól a négy éve beígért pénz egy részét.
2019.09.05. 13:44

Varga Judit: nem lehet összekötni a jogállami elveket az uniós támogatásokkal

Magyarország bebizonyította, hogy képes megvédeni a határokat, gátat tud szabni a szárazföldi migrációnak; "az élet és a tények tehát minket igazoltak: az a jó bevándorláspolitika, amelyet a visegrádi országok képviselnek" - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a Figyelőben megjelent interjúban.
2019.09.02. 22:00

Boris Johnson: kilépünk és kész

Akármi lesz, október 31-én kivezeti az EU-ból Nagy-Britanniát az ország miniszterelnöke, aki hétfőn azt is közölte, nem akar előre hozott választást.
2019.08.30. 21:01

Az EU aggódik a hongkongi helyzet miatt

Az Európai Unió tagállamainak külügyminiszterei aggodalmuknak adtak hangot pénteken Helsinkiben tartott találkozójukon a legutóbbi hongkongi fejlemények miatt.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018