INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

európai unió

2020.09.29. 15:11

Hét ország és a V4-ek vannak közös állásponton az agrárügyekben

Egy kiszámítható, megvalósítható, a gazdálkodói és tagállami pénzügyi kockázatokat csökkentő Közös Agrárpolitika irányába mutató javaslatokat tartalmazó nyilatkozatot fogadott el tizenegy ország agrárminisztere a Visegrádi Csoport kibővített agrárminiszteri ülésén Poznanban - közölte az Agrármisztérium (AM).
2020.09.29. 10:29

Az EU "tengeralattjáró" tárgyalásokat akar a britekkel

A héten folytatódnak a kulcsfontosságú brexittárgyalások, miközben a brit kormány továbbra sem hajlandó visszavonni ellentmondásos törvényjavaslatát. A belső piaci tervezet felülírná a felek válási egyezményét, ami miatt az EU jogi eljárással fenyeget.
2020.09.24. 12:25

Brüsszel sem fogadja el Lukasenkát

Mivel az augusztus 9-én tartott fehéroroszországi elnökválasztás nem volt sem szabad, sem tisztességes, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök új mandátumnak nincs demokratikus legitimitása - jelentette ki Josep Borrell, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az Európai Unió nevében kiadott nyilatkozatában.
2020.09.21. 14:06

Íme a magyar javaslatok a fehérorosz helyzetre

Az Európai Uniónak nem rögtönzött módon, hanem világos és átfogó stratégia mentén kell hozzáállnia a fehérorosz kérdéshez - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek ülését megelőzően hétfőn.
2020.09.19. 20:00

Az unió újra nekiáll az egységes telefontöltők ügyének

Egy évtizede nem tudja elérni az Európai Unió, hogy a gyártók egységes töltőt készítsenek a mobiltelefonokhoz. Egy jogszabálytervezetnek idén nyárra kellett volna elkészülnie, de könnyen lehet, hogy hamarabb lesz vezeték nélküli töltés, mint törvény.
2020.09.18. 19:28

Koronavírus - Támogatást nyújt az Európai Unió

Az Európai Unió 150 millió euró (mintegy 52,5 milliárd forint) összegű pénzügyi támogatást nyújt a tagállamoknak és az Egyesült Királyságnak az alapvető fontosságú orvosi termékek, felszerelések, az egészségügyi személyzet és a betegek európai szállításához - közölte az Európai Bizottság pénteken.
2020.09.15. 08:00

Jön a tizedik EU-s évértékelő az "elsőbálozó" Ursula von der Leyentől

Sűrű prograjma lesz a héten ülésező Európai Parlamentnek. Azon túl, hogy egyebek közt gyorsított eljárásban szavaznak a koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő 750 milliárd eurós programról, szerdán elmondja első évértékelő beszédét Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018