INFORÁDIÓ
2022. december 4. vasárnap
Barbara, Borbála

európai unió

2022.12.02. 21:58

Az EU ársapkát tesz az orosz olajra

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz. Ezt Andrzej Sados, uniós lengyel nagykövet közölte.
2022.11.30. 12:04

Az osztrákok vesztettek Paks II. ügyében

Ausztria azért perelte be az Európai Bizottságot, mert az EU végrehajtó-javaslattevő testülete úgy határozott, a magyar kormány nem nyújt tiltott állami támogatást Paks II. megépítéséhez.
2022.11.28. 07:55

Horror drágulást hozhat a dohányosoknak egy uniós tervezet

Az Európai Unió a dohánytermékek adóztatásának alapvető felülvizsgálatára készül. Ennek keretében a hagyományos dohánytermékek jövedéki adóterhe látványosan emelkedne, de az új típusú termékek sem menekülnének meg a magasabb sarc elől.
2022.11.25. 17:10

A Twitter Brüsszelt már otthagyta, most az EU következik?

A Twitter feloszlatta teljes brüsszeli irodáját, ami kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a közösségi médiavállalat megfelel-e a gyűlöletbeszéd visszaszorítását és a nagy technológiai cégek ellenőrzését célzó új uniós törvényeknek.
2022.11.24. 16:11

Navracsics Tibor: az EB megállapítása egyértelműen kizárja a forrásvesztést

Év végéig aláírhatják a Magyarországnak járó uniós forrásokról, a kohéziós valamint a helyreállítási alap forrásiról szóló megállapodásokat – mondta Navracsics Tibor újságíróknak, miután több médium is arról számolt be: az Európai Bizottság mégis a 3000 milliárd forintnyi uniós forrás felfüggesztésére tesz javaslatot.
2022.11.24. 11:36

Pont került a két éve tartó rendszámvita végére

Megállapodásra jutott Szerbia és Koszovó a két éve tartó rendszámtáblavitában, és ezzel csökkent a térségben kialakult feszültség - közölte reggeli híradójában a szerbiai közszolgálati televízió.
2022.11.18. 22:43

Magyarország tájékoztatja az EU-t a jogállamisági eljárás lezárásáért végzett tevékenységről - a nap hírei

Az atomenergiára vonatkozó uniós szankciós csomag alól is mentességet kér majd Magyarország - erősítette meg a miniszterelnök. Holnap tájékoztatja Magyarország Brüsszelt a jogállamisági eljárás lezárása érdekében elvégzett munkákról. Az oktatás fejlesztését, a pedagógusok megbecsülését követelve alkottak élőláncot diákok, tanárok, szülők Budapesten és vidéken.
2022.11.18. 21:13

Vegyes a kép a magyarországi jogállamiságról szóló mai meghallgatás után

Amennyiben az Európai Bizottság megállapodik Magyarországgal a helyreállítási tervvel kapcsolatban, akkor a magyar kormány által javasolt reformintézkedéseket nagyon fontos lesz hatékonyan és erőteljesen végrehajtani - jelentette ki Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos pénteken Brüsszelben.
2022.11.18. 07:36

Szerbia kötéltánca Oroszország és az unió között

Az ukrajnai háború kezdete óta Szerbia folytatja a korábbi, katonai semlegességre és a különböző nagyhatalmak közötti egyensúlyozásra épülő külpolitikáját - olvasható a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének legújabb elemzésében. Az InfoRádióban az egyik szerző, Holka Aranka, az egyetem külső munkatársa beszélt.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018