INFORÁDIÓ 
2021. január 22. péntek
Artúr, Vince

európai bizottság

2021.01.20. 14:34

A lengyel kormányfő Brüsszelhez fordult a kevesebb vakcina miatt

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő levélben fordult az európai uniós szervek vezetőihez, kérve, hogy a Covid-19 elleni oltási program megfelelő ütemezése érdekében sürgősen tisztázzák a BioNTech és Pfizer cég által gyártott vakcina szállítmányai átmeneti korlátozásának problémáját - közölte a lengyel sajtó.
2021.01.04. 19:50

Vakcina: Brüsszel ellátási nehézségektől tart

Az Európai Bizottság megkezdte az eddiginél több adag vakcina beszerzésre irányuló tárgyalásokat a Pfizer/BioNTech gyógyszercégekkel a már korábban megrendelt 300 millió dózis oltóanyag mellett - jelentette be az Európai Bizottság illetékes szóvivője, Stefan de Keersmaecker.
2021.01.02. 11:50

Az oltási stratégiáról érdeklődik az MSZP

Az MSZP az Európai Bizottság elnökétől próbálja megtudni, milyen koronavírus elleni oltási tervet adott le a magyar kormány Brüsszelnek, mivel a kabinet többszöri kérésük ellenére sem adott érdemi tájékoztatást a stratégiájáról - mondta a szocialisták európai parlamenti (EP-) képviselője.
2020.12.09. 18:48

Brüsszel terrorizmusellenes cselekvési tervet fogadott el

Az Európai Bizottság célja ezzel, hogy erősítse a küzdelmet és az unió ellenállóképességét a terrorista fenyegetésekkel szemben. A brüsszeli testület stratégiájának célja, hogy támogassa az uniós tagállamokat az esetleges terrorfenyegetések hatékonyabb megelőzésében és az azokra való regálásban.
2020.12.03. 18:48

Az Európai Bizottság új terve: szabad Európát!

Az Európai Bizottság cselekvési tervet terjeszt elő, amely a szabad és tisztességes választások támogatása, a média szabadságának és sokszínűsége erősítése, valamint a hamis hírek visszaszorítása révén kívánja ellenállóbbá tenni európai demokráciát – közölte Vera Jourová, az uniós bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke.
2020.12.02. 11:25

Évi 18 milliárd euróba kerülne Schengen lebontása

A terrorizmustól nem védene meg, a Covid-19 kártevései után viszont tovább növelné a gazdasági veszteségeket a tagországok közötti határellenőrzés helyreállítása Ylva Johansson szerint.
2020.12.02. 09:54

Várhelyi Olivér: a mandátumunk végére legalább egy ország készen áll majd az uniós csatlakozásra

Szerbia vagy Montenegró lehet az Európai Unió következő tagja, de Albániával és Észak-Macedóniával is elkezdődhettek a csatlakozási tárgyalások – mondta Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa az InfoRádió Aréna című műsorában. A magyar EU-biztos szerint az utóbbi időszakban elnehezült a kapcsolat Törökországgal, viszont a britek kilépésével lehet, hogy bővül a portfoliója, mert szükség lesz nyugati partnerségre is.
2020.11.30. 22:35

Uniós biztos beszélt a 7-es cikk szerinti eljárásról

Mivel az Európai Unió értékeit továbbra is fenyegetik, folytatni kell a 7-es cikk szerinti eljárást Magyarország és Lengyelország ellen mindaddig, amíg a jogállamisági problémák a két országban fennállnak - jelentette ki Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa Brüsszelben, az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén.
2020.11.25. 21:42

Jogállamisági vétó: a lengyel kormányfő nemet mondott az EB-elnök javaslatára is

Elutasította Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Európai Bizottság (EB) elnöke, Ursula von der Leyen szerdai javaslatát arról, hogy az uniós költségvetési feltételrendszerről szóló lengyel és magyar kételyeket az Európai Unió Bírósága elé vigyék. A szenátus egy más témájú határozatot fogadott el az ügyben.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018