INFORÁDIÓ
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma

európai bizottság

2021.05.06. 20:25

Három új szer jöhet a koronavírus-betegek kezelésére

Az Európai Bizottság stratégiát terjesztett elő a koronavírus okozta megbetegedés terápiás kezelésével kapcsolatban, ennek célja, hogy támogassa a gyógyszerészeti készítmények fejlesztését, illetve az azokhoz való hozzáférhetőséget – jelentette be a brüsszeli testület.
2021.05.03. 15:13

A nagy kérdés: kihúzza-e Ursula von der Leyen az öt évet?

Lendületes 2019-es kezdés után a vakcinabeszerzések körüli bonyodalmak sokat ártottak az Európai Bizottság elnökének, aki év végén jut el mandátuma feléhez. Ha szeptembertől nem lesz látható jele a vezetői megújulásnak, akkor a második félidőben legjobb esetben is csak a „béna kacsa” szerepre számíthat.
2021.05.01. 12:42

Ilyen adatokkal nyújtotta be az EB-nek a Pénzügyminisztérium a Konvergencia Programot

A Gazdaságvédelmi és a Gazdaság-Újraindítási Akcióterv, valamint az eredményes oltási program megteremti a lehetőséget arra, hogy a magyar gazdaság idén visszatérjen a dinamikus, uniós átlag feletti növekedési pályára – áll a Pénzügyminisztérium által bemutatott Konvergencia Programban, amelyet a tárca benyújtott az Európai Bizottsághoz.
2021.04.30. 21:01

Gigabírságot szabhat ki az Apple-re Brüsszel

Az Európai Bizottság állasfoglalása szerint az Apple amerikai informatikai óriáscég visszaélt piaci helyzetével, ami torzítja a versenyt a zenei szolgáltatások piacán - közölte Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős biztos.
2021.04.30. 13:17

Egyre szembetűnőbb a két uniós csúcsvezető közti rivalizálás

Ismét címlapsztori a protokolláris sérelem, ami Ursula von der Leyent Ankarában érte, mert az Európai Bizottság elnöke a héten szenvedélyes hangon vázolta a képviselők és az általa elsősorban felelőssé tett Charles Michel európai tanácsi elnök előtt a történteket. Cserébe a sajtó már főként kettőjük rivalizálásaként értelmezi az esetet.
2021.04.28. 12:23

A Frontex is beszáll a be nem fogadott menekültek visszaszállításába

„Új operatív eszközzel” egészülhet ki a közösségi szintű menekültkezelés az Európai Bizottság kedden elfogadott új stratégiai tervezete szerint: az EU határvédelmi ügynöksége, a Frontex is részt venne az elutasított menedékkérők közül az önként visszatérésre kész személyek elszállításában.
2021.04.27. 14:24

AstraZeneca-szerződés: a Deloitte már tavaly megmondta…

Miközben elindult a bírósági eljárás vélelmezett szerződésszegés miatt az AstraZeneca ellen, egy most előkerült dokumentum szerint a Deloitte már tavaly nyáron az esetleges nem teljesítés nem kellő szankcionáltságára figyelmeztette a belga kormányt.
2021.04.23. 19:20

Szakértő: az EU szerint szigorítás lesz, vagy a biztos halál

Nyilvánosságra hozta szerdán az Európai Bizottság az úgynevezett taxonómia rendelet első változatát. A szó nem sokak számára lehet érthető, mégis euró száz- vagy ezermilliárdok állnak mögötte. Ugyanis a következő időszakban dől el, hogy mi számít majd zöld beruházásnak, amelyet Brüsszel az előttünk álló évtizedekben kiemelten támogat.
2021.04.22. 07:30

EU-s helyreállítási alap: úgy is lesz kifizetés, hogy nincsenek nemzeti tervek

Brüsszelben már európai bizottsági körökben is bizonyosra veszik, hogy a tagországok többsége a megadott határidő (április 30.) után küldi csak be a 750 milliárd eurós EU-támogatás eléréséhez szükséges végleges reformprogramját, de ettől még nem kell, hogy a kifizetések is csússzanak, ha így a minőség viszont jobb lehet.
2021.04.20. 18:10

EU-dokumentum: túlvállalta magát az AstraZeneca

Kapacitáshiánnyal vállalt kötelezettséget az Oxford/AstraZeneca közel 300 millió adag szérum európai uniós leszállítására az első félévben, majd az elmaradás észlelésénél sem voltak készek a hiányt a brit területen lévő üzemekből pótolni – derült ki az EU vizsgálatából.
2021.04.13. 17:05

Lehetőséget adna az oltásokról való egyéni döntésre az Európai Bizottság

Amennyiben egy uniós tagállamnak kétségei vetődnek fel egyik vagy másik oltóanyag hatékonyságával kapcsolatban, lehetősége lesz arra, hogy ne ismerje el az adott vakcinát a beoltottságot igazoló tanúsítvány esetében - közölte Eric Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője a brüsszeli testület sajtótájékoztatóján kedden.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018