INFORÁDIÓ 
2020. április 2. csütörtök
Áron

európai bizottság

2020.04.02. 12:15

Üzent az olaszoknak az Európai Bizottság elnöke

Szolidaritásra épülő gazdasági intézkedéseket vázolt fel Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az olaszokhoz a La Repubblica csütörtöki számában intézett üzenetében, miközben Giuseppe Conte kormányfő válaszában megváltozott európai széljárásról beszélt.
2020.04.02. 05:00

Hatalmas előrelépés a koronavírus-tesztelésben

Új kontrollanyagot fejlesztett ki a hibás koronavírus-teszteredmények kiküszöbölésére az Európai Bizottság tudományos szolgálata, a Közös Kutatóközpont (KK) - közölte szerdán az Európai Bizottság magyarországi képviselete
2020.04.01. 17:33

Az EU államilag támogatott, rövidített munkaidős rendszert javasol

Az Európai Bizottság államilag támogatott, rövidített munkaidejű rendszer bevezetését javasolja, amely a munkahelymegőrzést célozza, a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés alatt. Az előterjesztést Ursula Von der Leyen elnök jelentette be szerdai videóüzenetében.
2020.03.31. 15:35

Megszólalt Brüsszel a magyar koronavírus-törvény miatt

Az Európai Bizottság megvizsgálja a magyar parlamentben által hétfőn elfogadott, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt és annak kormányzati végrehajtását - közölte Eric Mamer, az uniós bizottság vezető szóvivője a testület online sajtótájékoztatóján.
2020.03.30. 18:23

Fontos üzenetet küldött Von der Leyen

Érthető, hogy a tagállamok belső határellenőrzések bevezetésével igyekeznek megfékezni a koronavírus terjedését, elengedhetetlenül fontos azonban, hogy a kritikus feladatot ellátó munkavállalók késedelem nélkül eljussanak munkahelyükre - közölte az Európai Bizottság elnöke az uniós bizottság által kiadott, a munkavállalók szabad mozgását biztosító iránymutatások bemutatásakor.
2020.03.30. 11:40

Deutsch Tamás: nem mozgósított plusz uniós forrást az EB javaslata

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP) képviselőjének állításával szemben nem mozgósított plusz uniós forrást az Európai Bizottság javaslata, így Magyarországnak nem áll rendelkezésére uniós forrás a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte a Fidesz EP-képviselője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2020.03.24. 08:49

Döntött az unió: szabad az eladósodás

Az Európai Bizottság pénteken javasolta, hogy a nemzeti kormányok válságkezelő intézkedéseikkel eltérhessenek az általában érvényes költségvetési követelményektől.
2020.03.16. 19:27

Beutazási tilalmat javasol Brüsszel

Harminc napos beutazási korlátozás elrendelésére szólította fel az európai uniós tagállamok vezetőit a koronavírus-járvány terjedésének lassítása céljából az Európai Bizottság, ezen időszak alatt kizárólag azok léphetnének be harmadik országokból a közösség területére, akik esetében ez elengedhetetlen.
2020.03.10. 14:38

Brüsszel: agresszívan le kell csapnunk a vírusra

Az egészségügyi rendszereknek időt kell nyerniük a felkészüléshez a következő időszakra, éppen ezért most a koronavírus terjedésének megfékezése a legfontosabb - jelentette ki Sztella Kiriakidész, az Európai Bizottság egészségügyért felelős tagja.
2020.03.09. 16:11

Ursula von der Leyen újabb menekültügyi intézkedéseket sürget

Húsvét után mutatja be új migráció és menekültügyi csomagját az Európai Bizottság – mondta el a testület elnöke. Ursula von der Leyen brüsszeli sajtótájékoztatóján jelezte: a török elnök állításával szemben Európa határai nincsenek és nem is voltak nyitva.
2020.03.04. 06:00

Megkapta bizonyítványát Magyarország az Európai Bizottságtól

Nő a magyar gazdaság és bővül a foglalkoztatás, az egészségügyre azonban kevesebbet, az oktatásra pedig körülbelül ugyanannyit költ a magyar kormány, mint az uniós átlag, utóbbi esetben azonban a kormányzati kiadások - több ok miatt - nem megfelelően hasznosulnak - állapítja meg az Európai Bizottság Magyarországról kiadott országjelentése. Az egészségügyi kiadások 25 százalékát a magyarok a saját zsebükből finanszírozzák, a tanárok fizetése a béremelések ellenére is a 2011/2012-es szinten van. Gyenes Zoltán, az Európai Bizottság Magyarországi képviseletének gazdasági elemzője részletezte a jelentés alapvetéseit az InfoRádióban.
2020.03.03. 11:50

Az Európai Parlamentet is elérte a koronavírus

A koronavírus okozta járvány megelőzése érdekében az Európai Parlament három hétig nem fogad látogatókat, de megtartja a Strasbourgban, jövő héten esedékes plenáris ülését - közölte David Sassoli, az Európai Parlament elnöke.
2020.03.02. 17:24

Az Európai Bizottság a bővítést ajánlja

Az Európai Bizottság a csatlakozási tárgyalások megkezdését ajánlja Észak-Macedóniával és Albániával, mivel a két ország jelentős eredményeket ért el a jogállamisággal kapcsolatos reformok bevezetése terén 2018 óta - derül ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett jelentéséből.
2020.03.02. 14:10

Koronavírus - Magasra emelte a riasztási szintet az EU

Az Európai Unió sürgősségi munkacsoportot állított fel a koronavírus-járvány megelőzése érdekében szükséges intézkedések összehangolására - közölte az Európai Bizottság elnöke a koronavírussal összefüggésben tett legfrissebb bizottsági intézkedések bemutatásakor hétfőn.
2020.02.28. 19:24

Komoly gazdasági figyelmeztetést kapott Szlovákia az Európai Bizottságtól

Szlovákia az elmúlt években nem élt a dinamikus gazdasági növekedés adta lehetőségekkel, elmulasztva azokat a reformokat, amelyeknek köszönhetően felkészülhetett volna a várható nehezebb időkre - így értékeli a helyzetet az Európai Bizottság; Szlovákia teljesítménye "már nem közelít az uniós átlaghoz".
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018