INFORÁDIÓ 
2020. november 26. csütörtök
Virág

eu-csúcs

2020.11.20. 07:59

Orbán Viktor: akkor is lesz fejlesztés, ha nincsen uniós pénz

Tíz, illetve harminc évre 2-2,5 milliárd euró hitelt vett fel a kormány, a gazdaság pedig áll annyira stabil lábakon, hogy ne szoruljon feltétlenül uniós forrásokra. Beszélt a vakcinákról is, illetve elárulta a pénteki járványadatokat is.
2020.10.16. 06:45

EU-csúcs: zárónyilatkozatot fogadtak el a brexit, a koronavírus-járvány és a klímavédelem ügyében

Sok munka van még hátra az Európai Unió és az unióból kilépett Egyesült Királyság jövőbeli kapcsolatairól szóló megállapodás eléréséig, ugyanis ahhoz mindkét félnek kompromisszumokat kell kötnie érdekeik feladása nélkül - jelentette ki a német kancellár Brüsszelben, az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek csúcsértekezletének első munkanapja után, péntekre virradó éjszaka.
2020.10.15. 14:56

Babis kettős szerepben az uniós csúcson

A karanténban lévő lengyel miniszterelnököt, Mateusz Morawieckit a cseh kormányfő, Andrej Babis képviseli az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos brüsszeli találkozóján - közölte a lengyel kormányfői szóvivő.
2020.10.15. 14:13

Orbán Viktor reméli, jó híreket is mondanak Brüsszelben

A koronavírus-járványt, az ellene való védekezést és az ezzel kapcsolatos európai koordinációt nevezte a csütörtök délután kezdődő európai uniós csúcstalálkozó legfontosabb témájának Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelbe érkezésekor.
2020.10.15. 12:52

Brexit - Már csak egy kicsi hiányzik, de anélkül borul minden

A csütörtökön kezdődő uniós csúcs meghatározó lesz az Európai Unió és Nagy-Britannia közötti jövőbeni kereskedelmi megállapodásról folytatott tárgyalások kimenetelét illetően. A koronavírus-járvány terjedése és a kilépési határidő közelsége azonban tovább nehezíti a brexitmegállapodást.
2020.10.15. 12:05

Brexit: elérkezett a Boris Johnson által emelgetett határidő

Boris Johnson brit miniszterelnök közölte az Európai Unió vezetőivel, hogy a csütörtökön kezdődő kétnapos EU-csúcsértekezlet eredményeinek ismeretében dönt az Egyesült Királyság és az unió jövőbeni kapcsolatrendszerét érintő további brit lépésekről.
2020.10.15. 05:44

Brexites, feszült EU-csúcs kezdődik

Napirendre kerül még az éghajlatváltozás, a koronavírus-járvány és az EU Afrikával való kapcsolatainak kérdésköre is.
2020.10.02. 15:40

Uniós összefogás a vakcina fejlesztésében és gyártásában

Az Európai Unió határozott és egyértelmű üzenetet küldött Ankarának a párbeszéd folytatásának szándékáról, és arról, hogy kiáll Görögország és Ciprus érdekei és jogai mellett - közölte a német kancellár Brüsszelben, az uniós csúcstalálkozó után.
2020.10.02. 12:33

Mark Rutte: Az EU határozott üzenete után most Törökország dönthet

Az Európai Tanács csütörtökön küldött határozott üzenetét követően most Törökországon a sor, hogy döntsön, hogyan akarja alakítani kapcsolatait az Európai Unióval - jelentette ki Mark Rutte holland kormányfő pénteken Brüsszelben, az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos rendkívüli csúcstalálkozójának második napjára érkezve.
2020.10.01. 22:31

Jövő év elején megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése - a nap hírei

A diákok mellett az oktatókra és ott dolgozókra is vonatkozik az iskolákban a kötelező testhőmérséklet mérés. Jövő év elején megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése. Főleg külpolitikai témák szerepelnek napirenden az Európai Tanács rendkívüli ülésén Brüsszelben. A nap legfontosabb hírei október 1-jén.
2020.10.01. 15:41

Fogós kérdések a kétnapos uniós csúcstalálkozón

Fokozódik a feszültség a Földközi-tenger térségében, a Törökországhoz való viszony számos megoldandó kérdést vet fel, csakúgy, mint a fehérorosz válság és a Kínával folytatott együttműködés lehetséges módjai.
2020.08.19. 08:24

V4-es minicsúcs is lesz szerdán

A fehérorosz politikai válsággal foglalkozó szerdai rendkívüli uniós csúcs előtt a visegrádi országok miniszterelnökei külön egyeztetést folytatnak egymással.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018