INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

eu-csúcs

2021.03.25. 06:00

Újabb EU-csúcs vakcinákról, kínaiakról és törökökről, de ezúttal részben az amerikai elnökkel közösen

Sokadjára futnak neki csütörtök kora délután az Európai Unió állam- és kormányfői, hogy megvitassák az uniós járványhelyzetet, és külön is a vakcina-ellátás kérdését, amihez a tétet ezúttal egy esetleges exporttilalmi rendszer jóváhagyása is adja. Fokozza az esemény fényét, hogy a huszonhetek tanácskozásába első este az amerikai elnök is bekapcsolódik majd.
2021.01.21. 21:00

Még mindig száz körül a napi halálozás, elkezdődött az EU-csúcs – a nap hírei

Az európai koronavírus-vakcina szállítások lassúsága miatt más beszerzési forrásokat is keres Magyarország. Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal gyorsítható a védőoltások beadása - mondta az országos tisztifőorvos. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről tanácskoznak az uniós tagállami vezetők.
2021.01.21. 19:26

Megkezdődött az EU-csúcs

Megkezdődött az Európai Unió tagállamai vezetőinek videokonferenciája, melynek középpontjában a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések koordinálása, valamint a beoltás felgyorsításának szükségessége áll.
2021.01.18. 21:41

Michel: meg kell őrizni az éberséget

A koronavírus-fertőzés mértéke Európában és a vírus új, fertőzőbb változatainak megjelenése a legnagyobb óvatosságot igényli - hangsúlyozta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az uniós tagállamok vezetőinek küldött levelében.
2020.12.13. 09:37

Deutsch Tamás: az EP-ben "valószínűleg lesz nyavalygás"

Kellemetlen napokat kénytelenek átélni a hazájuknak ártani akaró magyar baloldali politikusok az Európai Unió hosszútávú költségvetéséről és a hozzá kapcsolódó helyreállítási csomagról szóló megállapodás sikeres létrejötte miatt - mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője.
2020.12.11. 18:21

Az uniós csúcs minden híre egy helyen

Elmaradt a magyar–lengyel vétó, megállapodás született az Európai Tanács brüsszeli ülésén, lehet az uniónak új, hétéves keretköltségvetése és elindulhat a Next Generation EU helyreállítási projekt is. A kétnapos csúcs minden híre egy helyen.
2020.12.11. 09:18

Újabb megállapodás az uniós csúcson

Az európai uniós tagállamok vezetői megállapodást kötöttek az éghajlatpolitikai célkitűzésekről, amelyek szerint az unió 2030-ig legalább 55 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke.
2020.12.11. 07:37

A szükségesnél több vakcinája lesz az EU-nak

Az uniós országoknak össze kell hangolniuk a koronavírus-járvány elleni intézkedéseiket, köztük a rendkívüli szabályok feloldását, amikor azt a helyzet lehetővé teszi - ebben állapodtak meg brüsszeli csúcsértekezletükön a tagállamok vezetői. Az oltási kampányban futballisták is részt vesznek. Az EU-csúcson szankciókról is döntöttek.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018