INFORÁDIÓ
2021. június 23. szerda
Zoltán

eljárás

2021.06.23. 12:24

Nemzetközi jogász: uniós eljárás várható a pedofilellenes törvény miatt

A 7-es cikk szerint eljárás és a pedofilellenes törvény kiegészítése is téma volt az uniós tagországok általános ügyekért felelős minisztereinek keddi találkozóján. Tizenhárom európai uniós tagország aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a törvénymódosítás hátrányosan megkülönbözteti a szexuális kisebbségekhez tartozókat. Tóth Norbert nemzetközi jogász szerint kötelezettségszegési eljárás is indul majd Magyarország ellen.
2021.06.15. 15:29

A Wish piacterét vizsgálja a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Wish online piactere működési gyakorlatának vizsgálatára, ugyanis a webáruház ár- és kedvezményfeltüntetési rendszere vélhetően tisztességtelen.
2021.06.10. 20:25

Az EP két hét haladékot adott az Európai Bizottságnak, mielőtt perbe fogná

Egyelőre csak az EP házelnököt kötelezték arra több mint kétharmados többséggel, hogy „érje el” a bizottságnál a tavaly véglegesített új jogállamisági jogszabály alkalmazási leírásának két héten belül történő beterjesztését. Ellenkező esetben az Európai Bíróság elé viszik a brüsszeli testületet.
2021.05.28. 15:25

Ökrös Oszkár: nagy klímasikert ért el a magyar kormány az EU-csúcson

A kibocsátáscsökkentés terheit, a bizottsági tervekkel ellentétben, nem lehet majd egységesen a lakosságra terhelni – mondta a hét eleji uniós csúcsról Ökrös Oszkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára beszélt a jogállamisági per esélyeiről, a V4-es együttműködés állapotáról és az uniós migrációs paktumtervezet problémáiról is.
2021.04.27. 14:24

AstraZeneca-szerződés: a Deloitte már tavaly megmondta…

Miközben elindult a bírósági eljárás vélelmezett szerződésszegés miatt az AstraZeneca ellen, egy most előkerült dokumentum szerint a Deloitte már tavaly nyáron az esetleges nem teljesítés nem kellő szankcionáltságára figyelmeztette a belga kormányt.
2021.02.02. 14:33

Egymilliárd forintot meghaladó bírságot rótt ki tavaly a fogyasztóvédelem

A tavaly elvégzett közel 19 ezer ellenőrzés és a több mint 25 ezer beérkezett fogyasztói panasz alapján mintegy 10 ezer hatósági eljárás indult. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai irányítása mellett a kormányhivatalok ezek alapján több mint 3 ezer esetben, mindösszesen egymilliárd forintot meghaladó bírságot róttak ki a jogsértő vállalkozásokra.
2021.01.26. 06:42

A szenátus előtt a Trump elleni vádeljárás dokumentuma

Eljuttatták hétfőn az amerikai szövetségi képviselőház illetékesei a Donald Trump előző elnökkel szemben indított alkotmányos vádeljárás (impeachment) dokumentumait a szenátusnak, amely dönteni hivatott az elnök felelősségre vonásáról.
2021.01.07. 14:42

Elemző: valószínűleg nem lesz eljárás Donald Trump ellen a washingtoni események miatt

Bár többen felvetették, hogy Donald Trump hazaárulást követett el, demokrata képviselők pedig az azonnali elmozdítását követelték a Kongresszus elleni támadásban játszott szerepe miatt, Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője szerint kevés az esély, hogy jogi eljárás induljon a leköszönő amerikai elnök ellen.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018