INFORÁDIÓ
2022. január 22. szombat
Artúr, Vince

eljárás

2021.12.23. 13:50

Szakértő: nincs kétség a lengyel kötelezettségszegési eljárás kimenetele felől

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Lengyelország ellen, mivel szerinte komoly aggályok merültek fel a lengyel alkotmánybíróság júniusi és októberi döntései miatt – közölte a brüsszeli testület. A folyamat okairól és várható következményeiről Tóth Norbert nemzetközi jogászt, a Nemzeti Közszolgálati egyetem docensét kérdeztük.
2021.11.16. 13:50

EU-joggal ellentétesnek minősítette az Európai Bíróság a menedékkérelmeket segítő civil szervezetek büntethetőségét

Ellentétes az európai uniós joggal az, ha bűncselekménynek minősítik a vélelmezhetően megalapozatlan menedékkérelmek civil szervezeti támogatását, már csak azért is, mert az utóbbiaktól nem várható el, hogy az illetékes hatóságok előtt saját hatáskörben meg tudják ítélni a kérelmek megalapozottságát – mondta ki a luxembourgi EU-bíróság keddi ítélete.
2021.07.24. 08:45

2020-ban nőtt a kötelezettségszegési eljárások száma

Az Európai Bizottság az uniós tagországokkal szemben 2020-ban összesen 903 új kötelezettségszegési eljárást indított, 13 százalékkal többet, mint az előző évben - derült ki a bizottság pénteken közzétett éves jelentéséből.
2021.07.21. 11:03

Vádat emeltek Portik Tamás ellen

Fiatalkora óta ismerte a sértettet, 1999-ben azonban megromlott közöttük a korábbi baráti viszony, ezért megbízta a szintén a bűnelkövetői csoportjához tartozó két társát, hogy öljék meg a férfit.
2021.07.15. 22:22

Orbán Viktor elmondja, hogy lesz a harmadik oltás – a nap hírei

Két kötelezettségszegési eljárást indított Brüsszel Magyarország ellen az LMBT-közösséghez tartozók jogainak megsértése miatt. Vizsgálja a kormány, hogy egyes területeken a munkavégzés feltételévé tegye a koronavírus elleni oltást. Fellebbez az UEFA büntetése ellen a Magyar Labdarúgó Szövetség.
2021.07.15. 14:08

Kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárásokat indított Magyarországgal szemben a közelmúltban elfogadott törvény miatt, amely a 18 éven aluliak számára tiltja, illetve korlátozza az olyan tartalomhoz való hozzáférést, amely "a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást" népszerűsítik vagy jelenítik meg, valamint egy LMBT-vonatkozású gyerekkönyvben kötelezően feltüntetendő felelősségkizáró nyilatkozat miatt.
2021.07.13. 18:13

Az Eb-döntő miatt is fegyelmi indult

Az UEFA bejelentése szerint külön eljárásban vizsgálják, ami az angol-olasz mérkőzés előtt a Wembley Stadionon kívül, illetve azt, ami a finálé alatt a lelátókon történt.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018