INFORÁDIÓ
2021. március 7. vasárnap
Tamás

eljárás

2021.02.02. 14:33

Egymilliárd forintot meghaladó bírságot rótt ki tavaly a fogyasztóvédelem

A tavaly elvégzett közel 19 ezer ellenőrzés és a több mint 25 ezer beérkezett fogyasztói panasz alapján mintegy 10 ezer hatósági eljárás indult. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai irányítása mellett a kormányhivatalok ezek alapján több mint 3 ezer esetben, mindösszesen egymilliárd forintot meghaladó bírságot róttak ki a jogsértő vállalkozásokra.
2021.01.26. 06:42

A szenátus előtt a Trump elleni vádeljárás dokumentuma

Eljuttatták hétfőn az amerikai szövetségi képviselőház illetékesei a Donald Trump előző elnökkel szemben indított alkotmányos vádeljárás (impeachment) dokumentumait a szenátusnak, amely dönteni hivatott az elnök felelősségre vonásáról.
2021.01.07. 14:42

Elemző: valószínűleg nem lesz eljárás Donald Trump ellen a washingtoni események miatt

Bár többen felvetették, hogy Donald Trump hazaárulást követett el, demokrata képviselők pedig az azonnali elmozdítását követelték a Kongresszus elleni támadásban játszott szerepe miatt, Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője szerint kevés az esély, hogy jogi eljárás induljon a leköszönő amerikai elnök ellen.
2020.10.21. 16:25

Ritka kétpárti konszenzus Amerikában a Google ellen

Ritka módon a teljes washingtoni elit felsorakozott az amerikai kormány mögött, amikor az a versenyszabályok megsértése miatt eljárást indított a Google ellen. A keresőjéről ismert technológiai cég esetében elhangzott: lehet, hogy fel kell darabolni.
2020.10.15. 16:00

Varga Judit: nem lehet a jogállamiságot a jogállamiság ellenében védeni

Ott vagyunk, ahol a part szakad – mondta Varga Judit az uniós keret-költségvetés és helyreállítási mentőcsomag állásáról az InfoRádió Aréna című műsorában. Az igazságügyi miniszter szerint a „fukarok” álságos módon blokkolják a rászoruló tagállamoknak szánt pénzek folyósítását, és közben nem hajlandók a nyilvánosság előtt vitázni a Magyarországgal szembeni jogállami jelentésről. A tárcavezető beszélt a momentumos Donáth Anna EP-képviselő és Vera Jourova liberális biztos egyeztetéséről, a kereszthivatkozások ördögi rendszeréről és arról is, miért üresedik ki a 7-es cikkely szerinti eljárás.
2020.10.08. 14:41

A GVH is rászáll a TikTokra

Versenyhivatali vizsgálat indult a TikTok videomegosztó üzemeltetőjével szemben a felhasználók hiányos és megkésett tájékoztatása miatt - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
2020.07.18. 12:43

Rezsiügy: sért is uniós jogot, meg nem is

Magyarország nem biztosította az energiahivatal hálózati díjakat megállapító rendeleteivel szembeni hatékony jogorvoslatot – ezt mondja ki az unió bíróságának friss ítélete. Abban azonban nem találtak kivetnivalót, hogy megtiltották az energiaszolgáltatóknak az ágazati különadó és a banki tranzakciós díjak fogyasztókra terhelését.
2020.06.26. 11:52

Újra ki lehet tűzni hagyatéki tárgyalásokat

A veszélyhelyzetben otthon készített végrendeletekkel, valamint a hagyatéki eljárásokon való részvétellel kapcsolatban is fontos tudnivalókat közölt a közjegyzői kamara.
2020.05.05. 10:59

Eljárást indított a GVH az Alza ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított az Alza.hu Kft.-vel és az Alza.cz a.s.-el szemben, mert úgy véli, hogy a vállalkozások agresszív értékesítési módszert alkalmaznak, mellyel megsérthették a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018