INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

együttműködés

2020.09.09. 11:14

Az MNB csatlakozott a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezetéhez

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) zöld programja szakmai és civil szervezetekkel együttműködve törekszik a magyarországi zöld gazdaság finanszírozásának elősegítésére, a klímaváltozáshoz és más környezeti problémához köthető kockázatok csökkentésére; lehetőségeinek további bővítése érdekében a jegybank csatlakozott a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) egyesülethez.
2020.07.15. 12:15

Elemzők: a hajrában vált szorossá a küzdelem a lengyel elnökválasztáson

Fél évvel ezelőtt még Andrzej Duda magabiztosan vezetett a közvélemény-kutatások szerint, az utolsó hetekben viszont kiélezett lett a versenyfutás a lengyel elnökválasztáson – mondták a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatói az szervezet kerekasztal-beszélgetésén, amelyen elhangzott, hogy jelentős változásra nem lehet számítani az államfő és a kormánypártok kapcsolatában. 
2020.06.05. 16:06

Orbán Viktor egy nukleáris együttműködési megállapodást is aláír Minszkben

Összesen négy együttműködési dokumentumra kerül szignó, például a Bábolna modernizálhatja a teljes fehérorosz baromfi-feldolgozó ágazatot. A magyar miniszterelnök szerint az EU-nak meg kell szüntetnie a Fehéroroszországgal szembeni szankciókat. Aljakszandr Lukasenka szavai szerint Orbán Viktor látogatása bátor lépés volt.
2020.06.04. 17:25

Fontos lépés a főváros és a kerékpárosok jövője szempontjából

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Kerékpárosklubbal a Vitézy Dávid vezette Budapest Fejlesztési Központ. A cél, hogy Budapesten és az agglomerációban tervezett állami fejlesztések a lehető legjobban kiszolgálják a kerékpározni vágyók igényeit. Már meg is van az első közös projekt.
2019.11.25. 19:19

A Csemadok elnöke vezeti a magyar listát

Hosszas tárgyalássorozat után a hétvégén eldőlt, hogy Magyar Közösségi Összefogás név alatt közös listán indul a jövő évi szlovákiai parlamenti választáson a Magyar Közösség Pártja, az Összefogás és a Magyar Fórum. A választási pártot az Összefogás néven októberben bejegyzett formáció átnevezésével hozták létre, azután, hogy az egységes magyar lista létrehozásáról – a Bugár Béla vezette Híddal és az MKDSZ-szel is – folytatott ötpárti egyeztetések kudarcba fulladtak.
2019.10.29. 08:00

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin újfent asztalhoz ül Budapesten

Október 29-én érkezik Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, majd október 30-án Vlagyimir Putyin Budapestre. Orbán Viktor miniszterelnök – az előzetes tájékoztatások alapján – Magyarország jövőbeni gázellátásáról, a paksi atomerő bővítéséről, valamint klímaügyekről is tárgyalhat Putyinnal.
2019.09.07. 14:47

Izgalmas dolog készül Óbuda egykori bányaterületén

A III. kerületi önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karával, amely a testvérhegyi egykori bányaterület fásítását és funkcióbővítését előkészítő tervezést alapozza meg. Az óbudai egykori testvérhegyi bányaterület rehabilitációja közben a fő feladat a fatelepítés, így a lakosság számára is hasznos zöldterület jöhet létre.
2019.07.11. 18:33

Akadozik a megegyezés a szlovákiai magyar pártok között

Nem megy gördülékenyen az összefogás a szlovákiai magyar pártok között. A parlamenten kívüli, májusban megalakult Magyar Fórum egyelőre nem egyezett meg a koalíciós Híddal a választások előtti együttműködésről. Simon Zsolt pártelnök szerint Bugár Béláék nem támogatják az etnikai politizálást, míg a Magyar Fórum az MKP-hoz hasonlóan kizárólag magyar jelöltek állításában gondolkodik.
2019.05.29. 21:17

Mi lesz az ellenzéki együttműködés sorsa Budapesten az EP-választások után?

Budapesten nagy többségben vannak a demokratikus ellenzéki pártok - jelentette ki Karácsony Gergely, aki szerint ezeknek a pártoknak az önkormányzati választáson egymás szövetségeseiként kell indulniuk. Az EP-választás után Gyurcsány Ferenc is arról beszélt, hogy Karácsony Gergely jelöltsége mögött négy párt, a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd áll, erről írásos megállapodást is kötöttek és nincs ok arra, hogy bármelyikük is elbizonytalanodjon.
2019.05.15. 17:35

Orbán Viktor a cseh államfővel tárgyalt: a V4-ek egysége közös érdek

A visegrádi országok együttműködéséről, nemzetközi ügyekről valamint a magyar-cseh gazdasági kapcsolatokról is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Milos Zeman cseh államfő Budapesten, a Karmelita kolostorban a magyar és a cseh kormány több miniszterének részvételével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
2019.04.05. 08:32

Katonai-védelmi megállapodást kötött Magyarország az USA-val

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és John Sullivan amerikai külügyminiszter-helyettes aláírta a Magyarország és az Egyesült Államok katonai együttműködését szabályozó Védelmi együttműködési megállapodást (Defense Cooperation Agreement - DCA) a NATO megalakulásának 70. évfordulója alkalmából rendezett washingtoni külügyminiszteri tanácskozás csütörtöki zárónapján.
2019.04.02. 17:41

Együttműködik a Szent István Egyetem és az MKB Bank

Együttműködési megállapodást kötött az MKB Bank Zrt. és a Szent István Egyetem (SZIE), az agrárium modernizációjának támogatása és az egyetemi hallgatók pénzügyi ismereteinek erősítése érdekében - mondta Palkovics László, az egyetem rektora kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018