cukor
Riasztó kép a bébiételekről
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) két tanulmánya is megállapította, hogy a bébiételek nagy részét nem megfelelően ajánlják hat hónapnál fiatalabb babáknak és sok ételnek túl magas a cukortartalma.
Álmokat kerget, aki édesítőszerrel váltja ki a cukrot
A legtöbb, egészséget illető paraméter esetében nincs különbség a mesterséges édesítőszereket fogyasztó és a nem fogyasztó emberek között - írja egy 56 tudományos tanulmányt összegző cikkében Ingrid Toews a Freiburgi Egyetemről.
Magyarország válaszúthoz érkezett - lapszemle
Egy magyar Lendület-csoport az antibiotikum-rezisztencia okait keresi - írja a Magyar Idők. A Világgazdaság szerint gyűlik az alapanyag a kaposvári cukorgyárban.
Megugrottak a cukorárak
Estek a nemzetközi élelmiszerárak októberben, a tejtermékek, hús és a növényi olajok miatt, hiába a cukor drágulása - tette közzé az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).
A csokinyúl agyonveri a Mikulásunkat
Akár 930 tonnányi figurás édesség is elfogyhat Húsvétkor a boltokban, ami három százalékos bővülést jelenthet tavalyhoz képest - értesült az InfoRádió a Magyar Édességgyártók Szövetségétől. Intődy Gábor, a szervezet új főtitkára arról tájékoztatott, hogy az iparág igyekszik csökkenteni a termékek cukortartalmát, emiatt az édességek kiszerelése kisebb lehet.
Nagyot drágultak az élelmiszerek tavaly
Mérséklődtek a nemzetközi élelmiszerárak decemberben, különösen a növényi olajok és a tejtermékek ára esett nagyot - közölte a FAO, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete élelmiszerár indexe alapján.
Elolvadt a nagy csokoládékatasztrófa
A klímaváltozás miatt a főbb termelési helyeken visszaszorulhat a kakaóbab termesztése, és Afrikában átalakulhat a kakaóbabpiac, globálisan viszont növekedést jósolnak.
Olcsóbb lehet a cukor a túltermelés miatt
Cukorárcsökkenést hozhat az Európai Unión belüli túltermelés - írta a Világgazdaság, a lapnak Kelemen István, a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének főtitkára nyilatkozott.
Egy kvótát eltörölt az Európai Unió
Csaknem ötven év után megszűnik az EU cukortermelésének szabályozására szolgáló kvótarendszer szeptember 30-án, szombaton - közölte az Európai Bizottság.
Drágulnak az élelmiszerek, különösen három alaptermék
Világszinten drágulnak az alap élelmiszerek, kiadta a friss elemzést a FAO.
Tovább csökkentek a globális élelmiszerárak
Áprilisban már a harmadik egymást követő hónapban csökkentek az élelmiszerárak a világpiacon, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) jelentése szerint.
Egyetlen rejtélyes cég vásárolja fel a cukrot
Egyetlen cég tartja a markában a világ cukorpiacát. A titokzatos szingapúri vállalaton tavaly a világ cukortermelésének 8 százaléka ment keresztül és amikor úgy döntött, hogy ráborítja a piacokra a készleteit, több mint 20 százalékot zuhant a cukor árfolyama.
Ezek a dolgok drágultak itthon a legjobban
Tavaly 12 hónap alatt 0,4%-kal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon, decemberben pedig átlagosan 1,8%-kal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál. Már a megelőző két évben is igen visszafogott ármozgást láthattunk. Volt viszont olyan termék ami ennek ellenére nagyot drágult tavaly, és olyan is ami közel 9%-kal lett olcsóbb - derül ki a portfolio.hu összeállításából.
Karácsony előtt ez durva hír, de így mérgezzük magunkat
A túlzottan sok cukor fogyasztása igen sok problémát idézhet elő a szervezetünkben. Erről sokat hallhattunk már, de kevesen veszik komolyan. Az ünnepi sütemények főszezonjában még rosszabb ezzel szembesülni, pedig ilyenkor vagyunk a legnagyobb veszélyben.
Megcukrozták a mézet - lecsapott a Nébih
Húsz tonna idegen cukrot tartalmazó hamisított mézet foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei több hónapos vizsgálatot követően, a termékek közvetlenül kiskereskedelmi forgalomba nem kerültek - közölte a Nébih.
Így hoznának ízeket a gyermekétkeztetésbe
Az alapanyagok - a zöldségek és a gyümölcsök - eredeti ízére kell helyezni a hangsúlyt a gyermekétkeztetésben, ezért van szükség a cukor mellett az édesítőszerek csökkentésére is - mondta az InfoRádiónak a Magyar Dietetikus Szövetség Tudományos Bizottságának elnöke.