eur:
392.9
usd:
366.2
bux:
66843.38
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Nagy segítség a fővárosban és az agglomerációban tömegközlekedőknek

Hasznos új funkcióval bővült a FUTÁR a BKK, a BFK és a MÁV együttműködésének eredményeként.

Mostantól a Budapest-bérlettel igénybe vehető vasúti járatok is megjelennek a FUTÁR utazástervező felületen, így még könnyebben tervezhető az utazás Budapesten belül, valamint a főváros és az agglomerációs települések között - jelentette be közösségi oldalán Vitézy Dávid, a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Azt írta, a budapesti külső kerületek bizonyos részeiről ma is versenyképes a vasút, így az ott lakóknak is végre lehetőségük lesz az alternatívák közül válogatni. Ezzel a fejlesztéssel a MÁV-Start járatait is lehetséges alternatívaként ajánlja fel a rendszer, így akik vonattal érkeznek a fővárosba, vagy Budapesten belül közlekednek így, gyorsabban, kevesebb átszállással érhetik el úticéljukat. Ezzel együtt könnyebben megtervezhetik, hogy a vonatról leszállva melyik BKK-járattal tudnak a leggyorsabban célba érni.

A böngészőkben illetve az okos eszközök képernyőjén a BKK felszíni járművei, illetve a MÁV-HÉV szerelvényei mellett immár a vasúti szerelvények mozgását is nyomon lehet követni. Ráadásul nemcsak a számozott elővárosi vasúti járatokat (például S60, Z30, G72) lehet figyelembe venni az utazás megtervezésénél, hanem azokat is, amelyek távolsági vagy éppen nemzetközi járatként közlekednek ugyan, de az agglomerációs forgalomban is utazhatunk velük.

"Mindezzel a városon belüli vasúti utazás is könnyebbé válik, hiszen a Budapest-bérlettel többletköltség fizetése nélkül a közigazgatási határon belül is számos vonat vehető igénybe jelenleg is. Ez a kör pedig tovább bővül a jövőben a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában foglalt beruházások megvalósulásakor, így például a Déli Körvasút megépítésével" - írta Vitézy.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×