eur:
392.13
usd:
366.34
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Orban Domonkos | #odpictures

Fontos felüljáró épülhet meg Budapesten

Angyalföld már támogatja a Szegedi úti felüljáró megépítését, amely régóta hiányzó összeköttetést jelentene Pest két forgalmas része között.

A XIII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete ellenszavazat nélkül támogatta a Szegedi úti felüljáró továbbtervezését – jelentette be Fürjes Balázs a Facebook-oldalán. A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára leírta, hogy a tervezést a kormány megbízásából a Vitézy Dávid vezette Budapest Fejlesztési Központ végzi, a kormány biztosítja majd az építés költségeit is.

A Szegedi úti felüljáró megteremti a szomszédos Zugló és Angyalföld közötti hiányzó kapcsolatot, ezzel pedig megkönnyíti az ott élők mindennapi közlekedését. A felüljáró megépítése az államtitkár szerint kulcsfontosságú szerepet tölt be a Városliget autómentesítésében.

A másik probléma, amit a felüljáró megoldana, az két szomszédos városrész jobb összeköttetése. Ma Rákosrendező vasúti területe és az M3-as autópálya bevezető szakasza elvágja egymástól a szomszédos Zuglót és Angyalföldet, a környéken csupán egyetlen egy helyen és sok kerülővel, várakozással, a Teleki Blanka utcai vasúti átjárónál lehet átjutni egyik kerületből a másikba. A sorompó azonban csúcsidőben akár 40 percen át is zárva tarthat, feltartva az autós forgalmat.

A Rákosrendező felett (a Szegedi út és a Nagy Lajos király útja vonalában) épülő új felüljáró megoldást jelent erre a problémára és biztosítaná a XIII. és a XIV. kerületek közötti jelenleg hiányzó kapcsolatot. A felüljárón ráadásul a jelenleg csak a Mexikói útig közlekedő 3-as villamos vonalát is meghosszabbítják a Béke térig (ezzel a villamossal Soroksárról, Zuglón keresztül egészen Angyalföldig lehet majd közlekedni). A hídon ezeken kívül helyet kap még biciklisáv is, és a gyalogos átkelést is biztosítják rajta.

A felüljáró tervezésének a folytatásához még a fővárosi és a XIV. kerületi önkormányzat támogatása is szükséges.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×