INFORÁDIÓ 
2020. október 23. péntek
Gyöngyi

bezárás

2020.10.22. 19:00

Drasztikus döntés: Félig leállítják Szlovéniát

Az újabb korlátozások csütörtöktől érvényesek, miközben ismét megdőlt a korábbi csúcs az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek számában. Horvátországban minden nem szükséges el kell kerülniük az embereknek.
2020.10.12. 20:33

Új készültségi rendszert vezetnek be Angliában

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint nem lehet ismét a tavaszihoz hasonló módon teljes zárlat alá helyezni a brit gazdaságot, de a koronavírus-járvány kórokozójának szabadjára engedése sem járható út.
2020.03.27. 22:19

Ezek azok az üzletek, amelyekbe már nem tud bemenni szombattól

Újabb nagy áruházláncok zárják be üzleteiket országszerte a kijárási korlátozás bejelentése miatt, de maradtak még néhányan, amelyek rövidített nyitvatartással, szigorú biztonsági előírások mellett, fogadják a vásárlókat.
2020.03.26. 21:53

ITM: nem nyitnak ki az egyetemek a veszélyhelyzet lejártával sem

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felszólította a felsőoktatási intézmények vezetőit, hogy az elrendelt veszélyhelyzet lejárta ellenére rektori utasítás keretében változatlanul tartsák fent a járvány terjedésének lassítását, az emberi egészség védelmét szolgáló intézkedéseket. Az egyetemeken, főiskolákon a jövő héten is távoktatásban folytatódik a hallgatók képzése - közölte az ITM csütörtökön.
2020.03.23. 17:27

Recessziót várnak a szlovák és a cseh gazdaságban is

Közgazdászok szerint a koronavírus terjedése miatt recesszióba süllyedhet a szlovák és a cseh gazdaság is, azonban minden a következő hónapoktól és a német, illetve olasz helyzettől függ. Az még vitatott, hogy egész évben tart-e majd a recesszió. A Költségvetési Tanács úgy véli, a szlovák gazdaság a GDP 1 százalékával csökkenhet, a számok azonban még változhatnak, hiszen több autógyár is bezárta kapuit.
2020.03.19. 21:40

Az összes IKEA áruház bezár Magyarországon

Március 21-től Magyarországon az összes IKEA áruház bezár - közölte honlapján a vállalat. A megnövekedett érdeklődés miatt az online rendelés ráadásul csütörtök este nem volt elérhető.
2020.03.16. 15:15

Maruzsa Zoltán: új világ kezdődött a köznevelésben

Hétfőn és kedden vizsgálják, hogy hogyan működik a gyakorlatban a digitális távoktatásra átállított rendszer, szükség esetén beavatkoznak - mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár. A PDSZ szerint fel kellene mérni, hány gyerek nem fér hozzá a digitális tartalmakhoz és gondoskodni kellene róluk, illetve egységesíteni kellene a tananyag választást, használatot is valamelyest.
2020.03.16. 13:08

Bezár a Szépművészeti és a Nemzeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Galéria, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Vasarely Múzeum is zárva tart keddtől meghatározatlan ideig, a járványügyi veszélyhelyzet miatt inkább digitális tartalommal készülnek.
2020.03.15. 18:50

Kevés bölcsőde és óvoda marad nyitva Magyarországon

A koronavírus terjedése miatt további vidéki önkormányzatok döntöttek a bölcsődék és óvodák bezárásáról, a legtöbb nagyvárosban már hétfőtől érvényes az intézkedés. A fővárosi óvodák és bölcsődék hétfőtől fokozatosan zárnak be, ügyeleti rendszert minden kerületben biztosítanak.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018