INFORÁDIÓ 
2020. október 22. csütörtök
Előd

büntetőeljárás

2020.08.02. 11:40

Posztján maradhat a FIFA-elnök

Az ellene indult büntetőeljárás alatt is betölti tisztségét Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.
2019.12.13. 21:38

Robert Fico panasszal élt az ellene indított büntetőeljárás ellen

Robert Fico volt szlovák miniszterelnök, a koalíciós Smer párt elnöke panaszt nyújtott be az ellene indított büntetőeljárás ellen, amelyben szélsőségességgel összefüggő bűncselekmények, valamint bűncselekmények helyeslésével gyanúsítja őt a rendőrség.
2019.12.11. 09:53

Tényleg nem ússza meg a büntetőeljárást Robert Fico

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökségnek szavazott bizalmat a pozsonyi parlament védelmi bizottsága Robert Fico korábbi miniszterelnök, a Smer kormánypárt vezetőjének ügyében indított büntetőeljárásban. A Smer képviselői kiálltak a vezetőjük mellett, aki ellen extrémizmus ügyében indult eljárás.
2019.09.02. 15:09

Fellélegezhet Andrej Babis, leállították az ellene folyó büntetőeljárást

Leállította az Andrej Babis cseh kormányfő elleni büntetőeljárást a Gólyafészek nevű szabadidőközpont építésének ötvenmillió koronás európai uniós támogatása ügyében a cseh főügyész – jelentette a Deník N cseh hírportál két jól értesült forrásra hivatkozva. Babišt és további öt személyt az európai uniós pénzek jogosulatlan megszerzésével gyanúsította a rendőrség, és áprilisban vádemelést javasolt az ügyben.
2018.09.04. 09:07

Népszerűbb lehet az óvadék, mint korábban - de mikor jár vissza?

Az új büntetőeljárási törvény ugyan már nyáron hatályba lépett, ám az ítélkezési szünet után a gyakorlati alkalmazása csak most kezdődik meg. A büntetőeljárás hatályosulását támogató munkacsoport elnöke közölte: az óvadék minimális mértékét 500 ezer forintban határozza meg a jogszabály.
2018.07.07. 09:21

A tárgyaláson való részvétel a vádlott joga, nem kötelessége

Több ponton is változott július 1-jével a büntetőeljárási törvény. Varga Eszter, a Budapest Környéki Törvényszék Büntető Kollégiumának megbízott vezetője szerint mindez egyszerűsítheti és felgyorsíthatja a büntető-eljárásokat.
2018.04.12. 19:17

Büntetőeljárást kezdeményeztek a szlovén államfő ellen

A szlovén nemzetgyűlés elfogadta a sostanji villamosenergiát széntüzeléssel előállító, TES6 erőmű pénzügyi befektetéseiről készül parlamenti vizsgálati jelentést, és úgy döntött, hogy büntetőjogi feljelentést tesz az ügyészségen Borut Pahor államfő és korábbi kormányának két minisztere ellen, mert elmulasztotta a szükséges felügyelet gyakorlását - közölte a helyi sajtó csütörtökön. Pahor 2008-2012 között Szlovénia miniszterelnöke volt.
2017.12.22. 06:02

Újabb területet hódít meg az elektronikus ügyintézés

Jövőre már nemcsak a polgári eljárásban, hanem a büntető ügyekben is alkalmazzák az elektronikus ügyintézést. Az elektronikus ügyintézés szabályainak változása elsősorban a hatóságok hozzáállását változtatja meg, lehetővé kell tenniük az elektronikus kapcsolattartást az azt igénylő ügyfelek számára.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018