eur:
390.08
usd:
359.03
bux:
73522.98
2024. július 23. kedd Lenke
A 2014-es országgyűlési képviselők választásához készült nemzetiségi lista ajánlóíve a Nemzeti Választási Irodában 2014. február 14-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Rétvári Bence: kilenc ügyben nyomoznak jelenleg választási csalás miatt

Többek közt hamis aláírások miatt indítottak büntetőeljárásokat.

A rendőrség összesen tizenkét ügyben indított nyomozást a júniusi választásokon induló pártok ajánlóívein talált hamis aláírások miatt – írja az Index.

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke nemrég az Országgyűlésben tette fel ezzel kapcsolatos kérdését a Belügyminisztériumnak címezve. A parlamenti képviselő azt szerette volna megtudni, mely pártok voltak érintettek, de mint közölte, júniusban csak annyit tudott meg, hogy hat büntetőeljárás indult. Novák Előd meg is nevezte az egyik lehetséges pártot, mégpedig a Jobbikot.

A Belügyminisztérium részéről még a múlt héten Rétvári Bence államtitkár válaszolt a kérdésre, amely a Parlament hivatalos honlapján is megtekinthető. Pártokat ugyan nem nevezett meg, azt azonban elárulta, hogy kilenc esetben a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt indult nyomozás, egy-egy esetben pedig közokirat-hamisítás, hamis magánokirat felhasználása és okirattal való visszaélés ügyében.

Rétvári Bence közölte: a nyomozó hatóság három ügyben a feljelentés elutasításáról döntött, így kilenc eljárás van még folyamatban.

Címlapról ajánljuk
Még hónapokig védtelen maradhat Szlovákia légtere

Még hónapokig védtelen maradhat Szlovákia légtere

Új légvédelmi rendszer érkezik Szlovákiába, ugyanis Spanyolország kisebb méretű mobil eszközöket ígért az országban állomásozó NATO-csapatoknak. A szlovák védelmi minisztérium azonban még nem rendelte meg azokat a berendezéseket, amelyek pótolhatják a korábban Ukrajnába küldött légvédelmi rendszereket, így Szlovákia légtere gyakorlatilag még hónapokig sebezhető maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×