INFORÁDIÓ
2021. május 15. szombat
Szonja, Zsófia

adatvédelem

2021.05.04. 06:15

A tűzzel játszik, aki csak úgy belenéz az alkalmazott levelezésébe

Roppant érzékeny területen jár az a vállalat, amely arra kíváncsi miről is levelezik munkavállalója, s ezt ellenőrzi. Az alkalmazott fiókjának revíziója ugyanis nagy körültekintést igényel – hívja fel a figyelmet act Bán és Karika Ügyvédi Társulás.
2021.03.09. 19:58

Kína már elindította a maga oltási útlevelét

Utazásnál is felmutatható digitális oltási igazolást vezettek be hétfőn Kínában, amit az elképzelések szerint utóbb nemzetközi viszonylatban is használhatnának, és újszerű, a fertőzöttekkel való esetleges kapcsolatba kerülést nyomon követő alkalmazása is lehetne.
2020.12.22. 11:48

Félelmetes, mi mindent tud rólunk a Facebook

Az Apple adatvédelmi újításának köszönhetően kaphatunk még világosabb képet arról, hogy a Facebook milyen sok és sokféle információt gyűjt és rendszerez a felhasználóiról.
2020.07.17. 12:08

Rés az adatpajzson: újabb döntés van óriási hatással a transzatlanti kapcsolatokra

Komoly fennakadásokat okozhat az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti adatforgalomban az Európai Bíróság döntése. A testület érvénytelennek minősítette az úgynevezett „adatpajzs” egyezményt, mert szerinte az nem garantálta eléggé az Amerikába továbbított európai felhasználói adatok biztonságát.
2020.04.25. 13:43

Veszélynek vagyunk kitéve a digitális oktatás és a home office miatt

A koronavírus-járvány miatt kialakult digitális oktatás és az otthoni munkavégzés miatt minden érintett a korábbihoz képest nagyobb veszélynek van kitéve – vélekedett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Péterfalvi Attila szerint az oktatásban az elküldött felvételeket a tanároknak és a tanulóknak is a lehető leghamarabb törölniük kellene.
2019.11.12. 18:49

Kincseket érő adatokra bukkantak egy budapesti szeméttelepen

Magyarországon még mindig sok olyan papír kerül a szemétbe megsemmisítés nélkül, amely érzékeny adatot tartalmaz. Bár az uniós adatvédelmi rendeletet (GDPR) lassan másfél éve vezették be, sok cég, különösen a kisebb vállalkozások iratkezelése mutat súlyos hiányosságokat - derült ki egy kutatásból.
2019.08.15. 10:03

A magyar adatvédelmi hatóság is vizsgálja a Facebook lehallgatási gyakorlatát

A Facebook kedden ismerte el, hogy korábban, saját állítása szerint a felhasználók engedélyével lehallgatott bizonyos beszélgetéseket, amelyekről leiratot is készített. A hírre reagálva a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) közölte, vizsgálják a közösségi cégóriás hangfelvétel-leírási gyakorlatát.
2019.07.25. 05:40

Takarításba kezd a Google

Haladékot kaptak a felhasználók és a fejlesztők is: a nyár helyett októbertől jön a szigorítás.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018