INFORÁDIÓ 
2020. január 23. csütörtök
Rajmund, Zelma

óvoda

2019.12.20. 18:10

Labdát kapnak az óvodások

Elindult a több mint négyezer óvodát érintő, mintegy 300 ezer gyermek óvodai sportolását elősegítő Ovis Labdaprogram, a kezdeményezés keretében elsőként Tiszavasváriban és Nyíregyházán adott át sportszercsomagokat a gyerekeknek Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.
2019.11.22. 15:56

Iskolaérettség: íme a kormány részletes magyarázata

Budapest agglomerációjában a legnagyobb arányú a lakosságnövekedés, a kormány ezért növeli az iskolai férőhelyek számát a főváros környékén - közölte az InfoRádióban Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár. Elmondta azt is, januártól az Oktatási Hivatalhoz lehet küldeni a tanköteles korú gyermekek felmentési kérelmeit a beiskolázás alól. A szakértői cél: kiszűrni az indokolatlan felmentéseket.
2019.10.15. 06:55

Modellértékű óvoda nyílik Budapesten

Integrált, sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogadó óvoda nyílik hamarosan a főváros II. kerületében, az intézmény egyéni igényközpontú nevelési és közösségi programja Magyarországon és Európában is modellértékű - írta a Magyar Hírlap a keddi számában megjelent helyszíni beszámolóban.
2019.10.10. 16:21

Különleges óvoda nyit a II. kerületben

Az egyéni igény-központú, inkluzív, elfogadó szemléletű módszert alkalmaznak, amelyben az ép és sérült gyerekek együttműködésén, együttnevelésén, kreativitásuk fejlesztésén van a hangsúly.
2019.08.05. 21:01

Óvodapedagógus-hiány: nyugtalankodik a szakszervezet, nyugtat a tárca

Jelenleg több mint 790 óvodapedagógust keresnek az országban, a közszféra állásportálja szerint. A Pedagógusok Szakszervezete szerint egyre nagyobb lesz a hiány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma viszont nem tartja kirívóan magasnak a meghirdetett állások számát.
2019.06.24. 20:06

Komoly létszámhiánytól tart a PSZ

Jelentős az óvodapedagógus-hiány, országszerte több mint 840 betöltetlen álláshely van az intézményekben. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) óvodapedagógiai tagozatának elnöke arra figyelmeztetett, hogy a helyzet a következő években tovább fog romlani.
2019.06.07. 07:43

Katonák csattogtak be egy óbudai óvodába

Mindez egy Áron nevű óvodás 6 éves születésnapján történt, aki kiscsoportos kora óta katonának készül. Előkerültek a hangszerek és egy sor ismert dal.
2019.03.30. 14:59

Káros dogma, hogy a gyereknek jobb még egy évig az óvodában

Az óvodás korú gyermekek szülei gyakran vélekednek úgy, amikor iskolaérett korba kerül a csemetéjük, hogy hadd maradjon még egy évig az oviban, ne legyen idő előtt megfosztva a gyermekkorától. Igen ám, de ezt a közismert vélekedést a viselkedéspedagógus kimondottan károsnak tartja.
2019.02.03. 10:39

A kisgyerekeknek is szükségük lehet önvédelemre

Óvodás korú gyermekeknek tart önvédelmi oktatást Kovács Ildikó önvédelmi instruktor, aki az InfoRádió Családi hét című magazinműsorában beszélt arról, hogy a közösségbe kerülve óhatatlanul is érheti atrocitás a gyermekeket, amiket jó, ha ki tudnak védeni.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018