INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

állatvédelem

2020.01.10. 18:50

Újra fellángol a harc a libamáj körül

A hízott liba- és kacsamáj előállítást érő újabb állatvédelmi akciók nyomán magyar kezdeményezésre egy önálló munkacsoport létrehozásával segítenék az uniós hússzektort az ágazat előtt álló kihívások leküzdésében az Európai Parlamentben. Magyarország globálisan is a legnagyobb termelők közé tartozik, bármilyen tiltakozás áttételesen érinti az itteni előállítást is.
2019.11.01. 19:34

Nagyot lépett az állatvédelemben Szlovákia

November 1-től nem szerepelhetnek vadállatok a szlovákiai cirkuszokban és más szórakoztató nyilvános rendezvényeken, és kötelezővé tették a kutyák chippezését. 
2019.05.28. 10:24

Egy ritka állat még ritkább példányára bukkantak

Ritka, teljesen fehér bundájú óriáspandát sikerült lefilmezni a délnyugat-kínai Volong Nemzeti Parkban egy kitelepített állatmegfigyelő kamerával - adta hírül a hétvégén Szecsuán tartományban lévő természetvédelmi terület vezetése.
2019.02.17. 19:09

A hatodik nagy kihalási krízis zajlik a Földön

Globálisan a rovarok teljes tömege évente 2,5 százalékkal csökken – állapította megy egy friss tanulmány. Nyolcszor olyan gyors a rovarfajok kihalása, mint az emlősöké, a madaraké vagy a hüllőké, ráadásul a fajok egyharmada veszélyeztetett kategóriába tartozik.
2018.11.15. 10:43

Az egész országot ragadozómentesítik a kivik kedvéért

Elkezdődött az egész országra vonatkozó ragadozómentesítési program Új-Zélandon, hogy megmenthessék az erősen veszélyeztetett, a szigetország nemzeti állatának számító kiviket. A programban az iskolások és a kies helyekre eljutó biciklisek is részt vesznek.
2018.10.14. 20:06

Veszélyben az ürge: éveken belül kipusztulhat Magyarországon

2026-ra teljesen eltűnhet az ürge Magyarországról - állapította meg egy a kerecsensólyom és parlagi sas zsákmánybázisával foglalkozó, európai uniós projekt. A kutatók a ragadozó madarak védelme közben rájöttek, hogy inkább a zsákmányállat védelmére kellene nagyobb figyelmet fordítani.
2018.09.23. 20:53

Ürgementés Ferihegyen

A ferihegyi repülőtér különleges biológiai társulás, a fokozottan védett ürgék fontos élőhelye. Az állatok példányainak eszmei értéke negyedmillió forint.
2018.08.23. 13:21

Hálóba gabalyodva várta a halált

Természetvédelmi szakember mentette meg az őzet a biztos pusztulástól. A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban készült az alábbi fotó.
2018.05.10. 11:34

Az életminőségünket is félthetjük a Madarak és Fák Napján

Nálunk közönségesnek számító állat is eltűnt már Európa nyugati felén, hívta fel a riasztó tényre - és ez csak egy a számos probléma közül - a figyelmet a mai Madarak és Fák Napja kapcsán Orbán Zoltán. Olyan szinten tesszük tönkre a környezetünket, hogy második, harmadik lépcsőfokban az emberi létezés, az elvárásaink szerinti életminőségünk kerül veszélybe - mondta az InfoRádióban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018