eur:
389.22
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Close-up Of Male Judge In Front Of Mallet Holding Documents
Nyitókép: AndreyPopov/Getty Images

Folytatódik a hajléktalanokat bántalmazó rendőrök ügye

A Kaposvári Törvényszék elítélte a rendőröket, akiket a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség a Mohácson elkövetett bántalmazásokkal vádolt.

A megvádolt rendőrök nem értették, miért csak ők ülnek a vádlottak padján, holott állításuk szerint "úgy szocializálódtak", hogy hasonló felvételeket láttak kollégáiktól – idézte fel szavaikat a hajléktalanok ügyvédje a sonline.hu cikke szerint. Az Utcajogász Egyesület tagja védte a sértetteket, akiket a vádirat szerint a vádlottak 2021 telén bántalmaztak.

Az egyiküket megrúgták és vállon ütötték, miközben az úttesten feküdt öntudatlanul, másokat gázspray-vel fújtak le, majd az egyiküket arra kényszerítették, hogy léggitározzon.

Mindkét sértett hajléktalan volt és alkoholista, fogyatékossággal élő, illetve rokkant. Az esetekről videofelvételeket készítettek a rendőrök, a bíróságon ezek, és a Nemzeti Védelmi Szolgálat által készített hangfelvételek szolgáltak bizonyítékul.

Az elsőrendű vádlott ügyvédje arra hivatkozott, hogy a sértettek agresszívek és devianciával élők voltak, a rendőrök feladata pedig az, hogy a rendet fenntartsák.

A két rendőrt hivatali eljárásban történt bántalmazásért, hivatali visszaélésért és kötelezettségszegésért két év börtönbüntetésre ítélték, négy évre felfüggesztve. Emellett egyiküknek 225 ezer, másikuknak 150 ezer forint pénzbüntetést is fizetnie kell. További két rendőr is a vádlottak között szerepelt, ők nem tagadták bűnösségüket. Próbára bocsátást és pénzbüntetést kaptak.

Az ítélet nem jogerős, a védelem felmentésért, illetve enyhítésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Nem mindegy, hogy miért növekedett 0,8%-kal a magyar gazdaság 2024 első félévében, így csak a részletek és a második féléves adatok ismeretében lehet majd látni, hogy tovább cikk-cakkozunk-e vagy tartósabb növekedési pályára álltunk. Az ugyanakkor már most látszik, hogy a külpiacokra termelő feldolgozó vállalatok egyhamar nem fognak ipari növekedést stimulálni – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt a keddi GDP-adat kapcsán a Checklist csütörtöki adásában Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. Az adás második részében Mohos Kristóf,  a Portfolio részvényelemzője volt a vendégünk, akit az üzemanyagárak körüli kavarásról kérdeztünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×