eur:
393.01
usd:
362.39
bux:
65956.83
2024. február 29. csütörtök Elemér
Nyitókép: Pexels.com

Elítélték a kavicsos fiúkat

A Miskolci Törvényszék előkészítő ülésen elítélte azt a két fiatalkorút, akik egy társukkal kiskorú fiú osztálytársuk szájába füvet, homokot és kavicsot tömtek.

Homa-Hajdu Eszter tájékoztatása szerint az első- és másodrendű vádlottak tavaly márciusban egy borsodi kistelepülés iskolájának udvarán két oldalról lefogták a kiskorú sértettet. A földre fektették, majd a szájába a gyermekkorú társuk füvet, kavicsot és homokot tömött, amelyet a sértett le is nyelt. Ezután elengedték a sértettet, majd távoztak a helyszínről.

A gyermek a vele történtekről senkinek nem számolt be, azonban a következő napokban egyre rosszabbul érezte magát, így szülei orvoshoz vitték. Végül kórházba került, ahol megműtötték. A lenyelt idegen anyag a szervezetében bélelzáródást okozott, így a gyermek közvetlenül életveszélyes állapotba került - írta a sajtószóvivő.

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Őket a törvényszék társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találta bűnösnek.

Mindkettejüket 1 év 6 hónapra próbára bocsátotta, valamint a próbaidő alatti pártfogó felügyeletüket rendelte el

- olvasható a közleményben.

Emellett a törvényszék külön magatartási szabályként fogalmazta meg a elkövetők számára, hogy vegyenek részt a pártfogó felügyelői szolgálat által szervezett csoportos, illetve a pártfogó felügyelő által felkínált egyéb foglalkozásokon.

A közlemény szerint a bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlottak beismerő vallomását, megbánó magatartását és azt, hogy őket a következmény tekintetében gondatlanság terheli.

Továbbá a bíróság azt is enyhítő körülményként értékelte, hogy amennyiben a cselekményt követően a sértett azonnali szakszerű orvosi segítséget kap, úgy a közvetlenül életveszélyes állapot, műtéti beavatkozással valószínűleg elkerülhető lett volna.

A törvényszék ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a társtettesi elkövetést és a sértett számára okozott pszichés megterhelést, valamint azt, hogy a cselekmény következtében a sértett hosszabb időtartamú gyógykezelésre szorult - közölte a sajtószóvivő.

Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×