eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Forrás: police.hu.

Távcsöves számszeríjjal vadásztak le egy nagyszemű szarvasborjút

Orvvadászat megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást egy 46 éves férfi ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 46 éves bujáki lakos 2022. november 5-én Kutasó településen anyósa házának udvarán egy számszeríjjal megsebzett egy fiatal szarvasborjút. A sérült vad a szomszéd telephelyre menekült, ahol elpusztult – írja a police.hu.

Ezt követően a vadászati jogosultsággal nem rendelkező férfi visszahúzta az elpusztult borjút anyósa kertjébe, autójába rakta, lakásán feldolgozta, majd másnap a kész húst visszavitte rokonának.

A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a vadásztársaság képviselőjének bejelentése alapján megjelentek a helyszínen, ahol nagy mennyiségű vérnyomot fedeztek fel. A nyomokat követve eljutottak a szomszédos házhoz, ahol a kutatás során megtalálták a nyílpuskát és a nyílvesszőket, valamint a fagyasztóban a vadból származó húst, amelyeket lefoglaltak.

Az eszköz, mellyel a szarvasborjúra vadászott a férfi.
Forrás: Police.hu.

A 46 éves férfit a rendőrök elfogták, előállították és orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi elismert bűncselekmény elkövetését.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×