INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

drog

drogkereskedelem

kábítószer-kereskedelem

bíróság

jog

vádemelés

Zenei fesztiválon árulták a drogot, elkapták őket

InfoRádió

Az ügyészség Somogy megyében a közelmúltban három ügyben nyolc személlyel szemben emelt vádat kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása miatt.

Egy budapesti kereskedő páros általában budapesti szórakozóhelyeken, később azonban vidéki fesztiválokon is terjesztette a kábítószert.

2016 nyarán a vádlottak egy balatoni zenei fesztiválon lepleződtek le,

a nyomozó hatóság elfogta őket, majd az általuk bérelt nyaralóból, később pedig a vádlottak budapesti lakásából lefoglaltak több mint 700 darab kábítószer-tartalmú tablettát és további növényi és por állagú kábítószer-tartalmú anyagot.

Egy másik ügyben egy túrkevei férfi hamis személyi igazolvánnyal Siófokon bérelt lakást azért, hogy ott kábítószer-kereskedelmet folytasson. 2016. januártól júniusig rendszeresen szerzett be nagyobb mennyiségű kábítószert, amelyet a bérelt lakásban dolgozott fel, majd szintén kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó személyeknek értékesített tovább. A nyomozó hatóság a vádlott lakásában a kábítószer fogyasztáshoz, csomagoláshoz és szállításhoz használt eszközöket, valamint kábítószer-kereskedelemből származó mintegy 1.200.000,- forintot és csaknem 900 darab kábítószer-tartalmú tablettát és egyéb növényi és por állagú kábítószert foglalt le.

Kaposváron két férfi 2016. tavaszán-nyarán, a lakásukon tartott házkutatásig kereskedett kábítószerrel, tőlük is különböző típusú kábítószereket és ezek értékesítéséhez és fogyasztásához használt tárgyakat foglaltak le.

A négy előzetes letartóztatásban lévő és egy lakhelyelhagyási tilalom alatt álló, továbbá egy más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetést töltő kábítószer-kereskedő vádlottal szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint vagyonelkobzás alkalmazását, továbbá a lefoglalt kábítószer és a különböző eszközök elkobzását indítványozta.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018