eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nem bírta abbahagyni a csalásokat

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség sorozatosan elkövetett csalások miatt emelt vádat egy Aszód közeli településen élő, 51 éves nővel szemben.

A vádlott ellen Somogy megyében 2016 januárjában indult nyomozás 31 rendbeli internetes csalás miatt – közölte az ügyészség.

A vádlott a büntetőeljárás alatt sem hagyott fel a csalásokkal és különböző internetes hirdetési oldalakon kerti medencéket, klímaberendezéseket, kerti bútorokat, babakocsikat, kazánokat, játékkonzolokat kínált eladásra úgy, hogy a termékekkel ténylegesen nem rendelkezett. 2016 júniustól novemberig az ország különböző részeiből 47 vásárló jelentkezett, akik az árucikkeket megrendelték a vádlottól, annak az ellenértékét előre átutalták, a vádlott azonban a terméket nem küldte meg, a vételárat sem küldte vissza, majd a sértettek számára elérhetetlenné vált. A vádlott a tévedésbe ejtő magatartásával az egyes sértetteknek tízezer forint és száztízezer forint közötti,

összesen két és fél millió forintot meghaladó kárt okozott.

A nyomozás során ügyészi indítványra elrendelték a vádlott előzetes letartóztatását, akivel szemben párhuzamosan hasonló bűncselekmények miatt több büntetőeljárás is folyik az országban. A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a vádiratban végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint vagyonelkobzás alkalmazását, továbbá a sértettek részére történő kártérítésre kötelezést indítványozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×