eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Egy tűzgömb látszik a salgói vár mögött Salgótarján közeléből fotózva 2015. október 31-én. Tűzgömbnek a Vénusznál fényesebb meteorokat nevezik.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Megoldódott a salgótarjáni ufórejtély

Szinte biztos, hogy egy kápolna díszkivilágítása volt látható azon a videón, amelyről fél ország hihette azt, hogy földönkívüliek repültek Salgótárján felett.

Az Infostarton is írtunk arról, hogy Salgótarjánban egy helyi ház fölött furcsa jelenség bukkant fel, sőt erről videófelvétel is készült. A tizenkilenc másodperces videón az látszik, amint a sötétben egy családi ház felett egy különös, narancssárgán világító pont bukkan fel - írta egy helyi lap.

Nos, egy másik helyi internetes újság megmosolyogva az országos sajtót arról ír, hogy "számunkra a helyismeretből fakadóan már elsőre ismerősnek tűntek, a helyszínen pedig meg is bizonyosodtunk arról, hogy

a zagyvarónai buszvégállomás közeléből készült felvételen a rónafalui Rózsafüzér Királynője kápolna látható".

Az egész azért becsapós, mert a buszmegálló környékének nem minden pontjáról látható az épület.

A térségi templom-, kápolna- és plébániafelújítási csomagjában éppen nemrégiben megújult kápolnát a sötétben egy erős reflektor világítja meg, az épület a város számos pontjáról látható az éjszakai órákban Zagyvarónán túlról is. Felbukkan többek között a Salgó út egyes szakaszairól, a Kemerovó-lakótelepről, de tiszta időjárás esetén még a városközponti felüljáróról is.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×