eur:
394.95
usd:
363.47
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Windsor, 2018. május 19.Harry herceg, a brit trónörökös, Károly herceg másodszülött fia és Meghan Markle amerikai színésznő megcsókolja egymást egyházi esküvőjük után a windsori kastély Szent György-kápolnájából távozóban 2018. május 19-én. (MTI/EPApool/Neil Hall)
Nyitókép: NEIL HALL

Nagy titkokat árult el Harry herceg apósa

Harry herceg apósa csak egy feltételhez kötötte, hogy áldását adja leánya, Meghan Markle és a brit uralkodó unokájának frigyére: azt kérte Harrytől, hogy soha ne emeljen kezet Meghanra.

A 73 éves Thomas Markle, aki az ITV brit kereskedelmi televíziónak adott interjút, a beszélgetésben elárult néhány bizalmas részletet Harry egyes bel- és külpolitikai nézeteiről is, és ezzel potenciálisan meglehetősen kínos helyzetbe hozhatta vejét.

Harry - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban - május 19-én esküdött örök hűséget amerikai menyasszonyának a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciáján.

A menyegző óta a házaspár a Sussex hercege, illetve hercegnője címet viseli az uralkodó döntése alapján, és mindkettőjüket a királyi fenség megszólítás illeti meg.

Meghan hercegnő Mexikóban élő apja az ITV-interjúban elmondta: Harry telefonon kérte meg tőle leánya kezét. "Úriember vagy, ígérd meg nekem, hogy soha nem emelsz kezet a lányomra, és akkor természetesen megadom az engedélyt" - idézte fel Thomas Markle a herceggel folytatott sorsdöntő telefonbeszélgetést.

Arra a kérdésre, hogy várható-e a közeljövőben Harry és Meghan első gyermekének érkezése, a herceg apósa kijelentette:

lánya "régóta szeretne gyerekeket", és így szerinte "valamikor nemsokára számítani kell egy gyerekre".

Thomas Markle felfedte, hogy politikáról is beszéltek Harryvel, akinek ő elpanaszolta, hogy nem kedveli Donald Trump amerikai elnököt. Harry - aki közismerten szoros baráti kapcsolatokat ápol Trump elődjével, Barack Obamával - erre állítólag úgy válaszolt, hogy "meg kell adni az esélyt" Trumpnak.

Meghan hercegnő apjának elmondása szerint beszélgettek a Brexitről, vagyis a brit EU-tagság megszűnéséről is, és erről a hercegi vő azt mondta, hogy

"nyitottan áll hozzá ehhez a kísérlethez".

Thomas Markle hangsúlyozta, hogy mindez csak "oldott hangvételű csevegés" volt.

Ennek ellenére azonban Harry e politikai nézeteinek kikotyogásával Thomas Markle akár meglehetősen kínos helyzetbe is hozhatta vejét, az alkotmányos brit monarchia íratlan, de törvényerejű protokollja ugyanis szigorúan tiltja, hogy a királyi család magas rangú tagjai - beleértve a királynőt - nyilvánosan személyes aktuálpolitikai véleményeknek adjanak hangot.

A Kensington-palota - Harry és Meghan londoni rezidenciája és hivatala - hétfő estig nem reagált hivatalosan az interjúban elhangzottakra.

Thomas Markle, aki harminc éve elvált lánya édesanyjától, nem volt jelen az esküvőn, így Meghant Harry édesapja, Károly trónörökös kísérte a windsori Szent György-kápolna oltárához.

Thomas Markle távolmaradásának hivatalos oka hirtelen műtéti beavatkozást igénylő szívkoszorúér-elzáródása volt. Közvetlenül az esküvő előtt azonban kisebb botrányt kavart, amikor kiderült, hogy Meghan apja maga rendelte és rendezte meg a róla nem sokkal korábban megjelent, "spontánként" eladott lesipuskás fotókat, amelyek őt egyebek mellett öltönypróba közben ábrázolták. A család később cáfolta, hogy Thomas Markle a fotókért pénzt kapott volna.

Az ITV-interjúban Meghan hercegnő apja mindenesetre elismerte, hogy súlyos hibát követett el e fotók megrendelésével, de hozzátette, hogy csak a róla kialakult képet próbálta javítani. Elmondta: az incidensért elnézést kért Harrytől és Meghantól.

Kijelentette: "normális, kedves viszonyt" szeretne a brit királyi családdal, és örülne, ha egy nap találkozhatna a királynővel, akit gyerekkora óta nagyra becsül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×