eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Ötödször műtötték meg bőrrákkal Hugh Jackmant

Ötödik alkalommal távolítottak el rákos daganatot Hugh Jackman arcáról, és ezt az alkalmat kihasználva az ausztrál színész újult erővel kampányol a közösségi médiában annak érdekében, hogy az emberek napozás közben védekezzenek a káros sugarak ellen, és rendszeresen vessék alá magukat rákszűrésnek.

A 47 éves filmsztár orráról a közelmúltban távolítottak el egy újabb bazaliómát, vagyis bazálsejtes karcinómát, amely Jackman szerint "a rák legenyhébb formája, mégis komoly dolog". A színész feltett Instagram-oldalára egy fotót, amelyen ragtapasszal az orrán látható.

"Íme egy példa arra, mi történik, ha nem használunk napkrémet" - írta a színész, csupa nagybetűvel kérlelve követőit, hogy használjanak fényvédőt és rendszeresen ellenőriztessék magukat.

A színész azután fordult orvoshoz, hogy felesége, Deborra-Lee Furness felhívta a figyelmét egy piros foltra az orrán.

Hugh Jackman 2013 novemberében jelentette be először, hogy leoperáltak az arcáról egy bazaliómát.

A fél-rosszindulatúnak vagy fehér ráknak is nevezett bazál- vagy alapsejtes karcinóma a leggyakoribb daganat. A melanómától eltérően rendszerint nem képez áttétet, és többnyire a napfénynek kitett testrészeken, főleg az arcon, a nyakon, a vállakon keletkezik, ezért feltételezik, hogy kialakulása összefügg a nap káros sugaraival.

Jackman szülőhazájában, Ausztráliában olyan gyakori a bőrrák előfordulása, mint kevés más országban.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×