eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Több tízezer hamis cipőt foglaltak le Budapesten

Több mint 21 ezer pár hamis cipőt és papucsot, 13,5 ezer hamis pólót és nadrágot, valamint 3 ezer hamis baseballsapkát foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Budapesten, az áruk összértéke csaknem 200 millió forint - közölte a NAV szombaton.

Suller György Attila szóvivő tájékoztatása szerint a pénzügyőrök egy kőbányai gyártelepen lévő raktárnál ellenőriztek, ahol két távol-keleti férfi éppen lábbeliket rakodott. A férfiak a pénzügyőrök láttán egy kulcscsomót próbáltak a dobozok közé rejteni. Kiderült, hogy a kulcsok további három raktárt nyitnak, ezeket a NAV járőrei szintén átvizsgálták, s több mint 21 ezer pár, védjeggyel ellátott, 150 millió forintot meghaladó összértékű cipő és papucs került elő.

Hasonló eset történt egy másik ellenőrzéskor is - írta a szóvivő. Egy távol-keleti nő amint meglátta a pénzügyőröket, egy kulcscsomót próbált a csizmájába rejteni. Az igazoltatás után a kulccsal kinyitottak egy raktárt, és ott összesen 13 515 darab, különböző védjeggyel, illetve márkafelirattal ellátott nadrágot és pólót találtak, amelyek értéke megközelíti a 34 millió forintot.

Egy harmadik raktárnál a járőrök ugyancsak egy távol-keleti férfira lettek figyelmesek, akit igazoltattak, és a nála talált kulccsal kinyitották az épületet, ahonnan csaknem 3 ezer darab, különféle márkák felirataival ellátott baseballsapka került elő 5,8 millió forint értékben.

A megtalált ruhaneműk és lábbelik silány minőségű hamisítványok, ezért azokat a pénzügyőrök lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok, illetve szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál - közölte Suller György Attila.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×