INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Megkezdődött a visszaszámlálás az Oscar-gálára

InfoRádió / MTI
Megkezdődött a visszaszámlálás az Oscar-gálára: leterítették szerdán a hollywoodi Oscar-díjátadó legendás vörös szőnyegét, a nagy napig műanyagborítás védi a legendás textilt a Dolby Theater előtt.

Húsz fős csapat dolgozik a Hollywood Boulevard híres kifutójának szőnyegén, az anyag széleit lenyírják, az illesztések mentén összevarrják a szövetet, amelynek színe valójában nem piros, hanem a vörös egy sötétebb árnyalata. A sztárok bőrének és öltözékének színei a reflektorfényben ezen érvényesülnek jól.

A szerda délben kezdődött szőnyegterítést kamerák tucatjai filmezték. Az amúgy nagy forgalmú utcának több mint száz méter hosszú, tíz méter széles szakaszát fedi a nevezetes szőnyeg, amely mellé a rajongók és a sajtó tribünjét építik.

A szőnyeg idén teljesen új - közölte az American Turf & Carpet képviselője, Rudy Morales. A régi anyagát a tavalyi eső tönkretette. Általában az óriási darab műszálas textil nagy részét évről évre újra felhasználják.

Az Oscar-gálát vasárnap este rendezik, házigazdája Neil Patrick Harris lesz, a műsorban szerepel majd Lady Gaga, Jennifer Hudson, Common és John Legend, Adam Levine, Rita Ora, Tegan és Sara, valamint Tim McGraw is.

A címlapról ajánljuk