eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Nem érzik csehül magukat a csehek

A csehek 61 százaléka elégedett az életével, míg az elégedetlenek aránya 15 százalék. Az emberek egyharmada sem nem elégedett, sem nem elégedetlen - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét hétfőn hozták nyilvánosságra Prágában.

A tudományos akadémiához tartozó CVVM közvélemény-kutató központ novemberben készítette felmérését országos mintán.

A felmérésből megállapítható, hogy az elégedettek körébe általában a fiatalabbak, a magasabb képzettségűek és a jó anyagi helyzetben élők tartoznak. A nyugdíjasok, az egyedül élő emberek, a 15-30 ezres városok lakói, a munkanélküliek viszont általában kevésbé elégedettek az életükkel.

A CVVM közlése szerint a tavaly novemberi felmérés eredményei lényegében azonosak a 2013 decemberében készített hasonló felmérésével.

"Amennyiben az utolsó három év adatait összehasonlítjuk, jól látható, hogy bár mérsékelt ütemben, de folyamatosan emelkedik az elégedettek aránya" - olvasható az eredményekhez fűzött elemzésben.

A STEM közvélemény-kutató ügynökség hasonló országos felmérése szerint a cseh lakosság 75 százaléka elégedett az életével, ami az utóbbi nyolc év legmagasabb aránya. A STEM felmérése decemberben készült ezer, 15 évnél idősebb lakos megkérdezésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×