eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin

Kiszakadt a kaposvári cukorgyár tartálya - a folyóba is került vinasz

Megrepedt a Magyar Cukor Zrt. kaposvári cukorgyárának egyik tartálya, és két-háromezer köbméternyi, környezetre nem veszélyes vinasz - cukortalanított melasz - folyt ki a szabadba kedd délelőtt - tudatta Hájos László, a gyár termelési vezérigazgató-helyettese.

A győri szeszgyártól vásárolt vinaszból kifolyt mennyiség sem a lakosságot, sem a további üzemelést nem veszélyezteti. A kifolyt anyag elenyésző része a csapadékvíz-csatornákon keresztül bejutott a Kisgáti patakba, és azon keresztül a Kapos folyóba, de a felhígult szerves anyag nem károsítja a környezetet - hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes, aki hozzátette, hogy a hibát egy óra alatt elhárították.

Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI megkeresésére megerősítette, hogy sem a lakosságot, sem a környezetet nem veszélyezteti a biogáz alapanyagául szolgáló szerves anyag. Ezt alátámasztják a katasztrófavédők mobillaborjának eddig elvégzett vizsgálatai is, amelyet továbbiak követnek majd. A kifolyt anyag vízbe jutásának megakadályozásába és a takarítási munkákba az üzem dolgozói mellett bekapcsolódtak a tűzoltók is.

A műszaki hiba keletkezésének okait a társhatóságok bevonásával vizsgálják.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×