eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Van, ami ellen James Bond is kevés

James Bondot, a brit titkosszolgálat ügynökét eddig még senkinek sem sikerült legyűrnie, de az indiai bürokrácia rajta is kifogott.

A The Daily Telegraph online beszámolója szerint az egyelőre cím nélküli 23. Bond-kaland indiai felvételei elé áthághatatlan akadályok tornyosultak. A stáb hét egymást követő napon akarta felvenni a produkció vonatos akciójeleneteit, ám az indiai vasút helyi illetékeseivel nem sikerült dűlőre jutniuk.

A Vasúti Minisztérium megerősítette, hogy a jeleneteket még augusztusban akarta rögzíteni a Bond-stáb, és a produkció az engedélyekről tárgyalásokat folyatatott az illetékesekkel.

Mint kiderült: a forgatókönyv szerint a 007-es szuperkémet alakító Daniel Craignek az ügyeletes gonosszal egy vonat tetején kell megküzdenie, egy másik akciójelenet pedig egy vasúti alagútban zajlik.

Az indiai hivatalnokok végül biztonsági és országimázs-szempontok alapján utasították el a produkcióval való megállapodást. Arra hivatkoztak, hogy a naponta 30 millió embert szállító indiai vasút működésében nem okozhat fennakadást a forgatás, a kaszkadőrjelenetek biztonságát sem tudnák garantálni, és különben sincs szükségük arra, hogy a világ megint a vonat tetején utazó indiaiakat lássa, holott az ország sokat tesz azért, hogy végre megszabaduljon ettől a képtől.

A Telegraph úgy értesült, hogy a filmesek kénytelenek voltak új helyszínt keresni, és a hírek szerint Dél-Afrikában, Fokváros közelében fogják felvenni a tervezett akciójeleneteket.

Az új Bond-filmet, amely jövőre kerülhet a mozikba, Sam Mendes rendezi, a szereposztásban pedig többek között Ralph Fiennes, Javier Bardem és az M-ként visszatérő Judi Dench csatlakozik Craighez.

Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hatalmas balhé robbant ki Franciaország féltve őrzött területén - Lehet, hogy hamarosan új ország jön létre a semmiből

Hatalmas balhé robbant ki Franciaország féltve őrzött területén - Lehet, hogy hamarosan új ország jön létre a semmiből

Összecsapások alakultak ki Franciaország csendes-óceáni szigetén, ahol a szeparatista mozgalom tagjai régóta Új-Kaledónia elszakadását követelik. A közelmúltban három alkalommal is népszavazást tartottak a tengerentúli területen, ám akkor az önállóságot követelő hangok elbuktak. A mostani események azt mutatják, hogy az elszakadás vágya még mindig ott van a helyiekben és akár elhozhatja egy új ország létrejöttét a világon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×